NYHEDER 24. MAR 2020 KL. 16:00

Flextrafik kører på lavere blus

Af: Mikael Hansen

Kørslen er reduceret til under halvdelen af det normale. Siden 12. marts har der kun kørt kun én passager i hver Flextrafik-vogn.


Hovedopgaven for Flextrafik i corona-krisen er at gennemføre regionernes patientbefordring, dvs. køre visiterede patienter til og fra sygehusbehandling eller genoptræning.

I Sydtrafik oplyser direktør Lars Berg, at Flextrafik er reduceret til ca. en tredjedel af den normale kørselsmængde. Der er stort set ingen Flextur- og Plusturkørsler, og alle kommunale kørsler er indstillet, fordi de underliggende aktiviteter er aflyst.

I Nordjyllands Trafikselskab er billedet det samme: Patientbefordringen er stadig gang, mens de fleste andre kørselstyper ligger stille.

 

Samkørsel i Flextrafik er suspenderet

Princippet om samkørsel er en del af idéen bag Flextrafik, men i øjeblikket er samkørsel i stærk modstrid med regeringen anbefalinger. Derfor blev samkørsel i Flextrafik suspenderet fra den 12. marts.

I Region Syddanmark har der været nogle tilfælde, hvor der alligevel blev gennemført samkørsel efter 12. marts til stor bekymring for både passagerer og chauffører.  Fyens Stiftstidende har omtalt en række episoder med flere passagerer i vognen flere dage efter 12. marts.

Informationsportalen har bedt FynBus om at kommentere disse hændelser. FynBus udtaler i et skriftligt svar:

”Det er desværre korrekt, at der har været samkørsel af patienter i perioden efter, der kom en udmelding fra Region Syddanmark torsdag den 12. marts. Allerede torsdag blev alle stråle-, dialyse- og kemo-patienter rettet til solokørsel, men først i weekenden indbefattede det alle patienter. Derfor var der fredag den 13. marts fortsat 112 samkørsler, som efterfølgende er reduceret til nul.”

 Corona

SENESTE NYT