NYHEDER 3. JUN 2020 KL. 11:07

Trafikselskab på Sjælland: For mange glemmer gyldig billet til bussen

Af: kollektivtrafik

Der er for mange, der glemmer at have gyldig billet, når de kører med bussen på Sjælland. Det konstaterer trafikselskabet Movia, som fremhæver, at billetindtægterne er en forudsætning for den kollektiv transport


Selvom man som passager i busserne fortsat skal gå ind ad midterdøren i bussen, skal man stadig betale for transporten. Men det er der en del, der ikke gør.
 
Derfor satte Movia i begyndelsen af maj gang i en kampagne for at minde alle om, at man skal huske at købe billet, før man stiger på bussen. Samtidig arbejder billetkontrollen i busserne igen i fuldt omfang efter en periode, hvor nogle billetkontrollører også arbejdede som stoppestedsvagter, ligesom andre medarbejdere fra Movia, for at hjælpe passagerne på vej med de nye regler i den kollektive transport i corona-tiden.
 
- Vi kan se, at det høje kontroltryk og vores informationskampagne har fået flere til at huske billetten, men vi er ikke i mål. Der er fortsat dobbelt så mange, som normalt, der glemmer at købe billet, når passagerne ikke skal ind ad fordøren og forbi chaufføren. Billetindtægterne er afgørende for, at vi kan blive ved med at have god kollektiv transport, og selvom vi ikke har åbnet fordøren, skal man som kunde huske sin billet alligevel, siger kommunikationsdirektør i Movia Camilla Struckmann og henviser til, at Movia i forvejen har mistet et meget stort beløb på grund markant færre passagerer i foråret som følge af indsatsen for at forebygge spredning af corona-virus.
 
Dermed mangler de sædvanlige billetindtægter, der er med til at betale for bustrafikken.
 
Kampagnen for at huske at købe billet til bussen på Sjælland kører frem til udgangen af juni.
 
Movias billetkontrol følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at mindske risiko for smittespredning. Det indebærer blandt andet, at billetkontrollen foregår med god afstand - i strakt arm - ligesom enhver form for fysisk kontakt med kundens billet, mobil eller rejsekort undgås. 
 
Passageren skal derfor også selv holde sit ID kort frem, så kontrolløren ikke skal røre ved det. Alle kontrollører har håndsprit med. 
 
 
En kontrolafgift koster 750 kroner. Til sammenligning koster en sms-billet til to zoner 24 kroner. Bruger man rejsekort til at betale for rejsen koster to zoner 16 kroner, mens tre zoner koster 21 kroner.

 Takster/billetter