NYHEDER 16. DEC 2020 KL. 19:20

Keolis Danmark styrker sit samarbejde med MultiQ

Af: Redaktionen

Den offentlige transport i Danmark investerer fortsat i øget digitalisering. Busselskabet Keolis Danmark har indgået en aftale med MultiQ om en samlet løsning for ITS (IntelligentTransport Systems) i busser. Aftalen består af to leverancer. Løsningen implementeres i 20 busser i Odense på Fyn og i ca. 70 busser på Sjælland.


Leveringen vil finde sted i første halvdel af 2021 og værdien anslås til ca. 7 millioner kroner.


-Den offentlige transport investerer kraftigt i grøn energi og intelligente transportsystemer. For os hos MultiQ er det glædeligt at være involveret i denne innovative udvikling, der bidrager til et mere bæredygtigt samfund. Vores løsninger inden for ITS er til gavn for både rejsende, chauffører, driftscentre og trafikvirksomheder. Det faktum, at Keolis vælger os som partner, viser, at vi har et godt og tidssvarende produkt. Vores samarbejde har mange år på bagen, og vi frem til et fortsat godt samarbejde, siger Mads Henrik Hansen, administrerende direktør i MultiQ Danmark.


Keolis er en af Europas største leverandører inden for den offentlig transport. Deres vision er konstant at udvikle rejser.


Digitalisering og en øget informationsstrøm vil bidrage til fremtidens vækst inden for den offentlige transport. Information og tjenester skal være nemt tilgængelige, hurtige, enkle og dynamiske. Passagererne ønsker opdaterede og pålidelige trafikoplysninger både i køretøjer, på stationer, perroner og stoppesteder. Driftscentret kommunikerer med chauffører og bruger realtidsoplysninger til at kunne overvåge og styre trafikken mere effektivt. Oplysninger fra den indsamlede data hjælper den ansvarlige myndighed eller operatør til at kunne træffe de rigtige beslutninger. MultiQ tilbyder en komplet IT-løsning, der er tilpasset alle behov.


I Danmark og resten af Norden er der nu en øget fokus på digitalisering og forbedringer i den kollektive trafik. Investeringer, der skal føre til en stigning i antallet af passagerer i den offentlige transport. ITS bidrager til at forbedre rejseoplevelsen og gøre offentlig transport til det oplagte valg for de rejsende. Med offentlig transport bidrager vi alle til et grønnere samfund.Bæredygtighed It og teknologi Operatører Trafikinformation