NYHEDER 25. APR 2022 KL. 08:00

KTF: Beretning 2022

Af: Lasse Repsholt

Kollektiv Trafik Forum afholder årsmøde den 25. april 2022. Formanden aflægger beretning for en kort periode siden januar, hvor foreningen har afholdt seks webinarer om ny mobilitet, kollektiv trafik og byplanlægning. Derudover er grundstenene for en kollektiv trafik konference i oktober i Odense blevet lagt.


Coronakrisen satte sit af tryk på årets gang i Kollektiv Trafik Forum i 2021. Derfor afviklede vi årsmødet med stor forsinkelse den 11. januar i år. Det betyder også, at vi kun har tre måneder bag os siden det seneste årsmøde. På dette Årsmøde i januar blev der også redegjort for Kollektiv Trafik Forums arbejde og aktiviteter i 2021 herunder:

 

  • Kollektiv Trafik Forum holdt dampen oppe i første halvår 2021 med 17 webinarer i perioden 21. januar 2021 til 18. juni 2021 med i alt 1.033 deltagere. Hvert webinar var med ½ times koncentreret viden.

 

  • Samarbejdet med Transportøkonomisk Forening (TØF) fungerer godt – hæmmet af corona men med uformindsket engagement. Under overskriften Klimakrav og coronaeffekter - at kunne samle medlemmer og kollegaer til Kollektiv Trafik Konferencen i Fredericia den 4. og 5. oktober 2021. Over 100 deltagere var med og gav positiv feedback.

 

  • kollektivtrafik.dk er stadig stedet hvor man hurtigt og effektivt kan danne sig overblikket over ugens gang i den kollektive trafik. Nyhedsbrevet udkommer hver uge med de 8 til 10 vigtigste nyheder fra ugen og portalen lever dermed op til vores ambition om at dække bredt i alle hjørner af sektoren.

 

Springer vi frem til i år - 2022 – tog vi hul på året med seks webinarer i samarbejde med Dansk ByplanLaboratorium.

 

01-02-22

Kørmit – en digital platform, som hjælper pendlere fra station til skrivebord

10-02-22

Delecykler & Kollektiv Transport: løsningen eksisterer og venter på at blive implementeret

25-02-22

El-løbehjul i Frederikshavn: En del af den kollektive trafik

02-03-22

Bedre pendling med mikromobilitet

11-03-22

Rejseplanen.dk – hjælp til en samlet rejse med kollektiv transport

17-03-22

VOI - Mikromobilitet og multimodalitet

 

De to foreninger KTF og Dansk ByplanLaboratorium deler en fælles tro på, at der er noget at komme efter med bedre integration af forskellige transportformer i ”Ny mobilitet”. De seks webinarer afslørede meget stor foretagsomhed og idérigdom på området, men også at der er mange vaner der skal ændres, investeringer der skal gøres og prioriteringer tages for at få det til at lykkes.

 

Corona eller ej er KTF Transmission en god måde at nå bredt ud til vore medlemmer og andre interessenter i sektoren, så I vil modtage flere tilbud ad den digitale vej i fremtiden.

 

Samtidig er vi glade for, at tiden nu tillader – som i dag – at mødes fysisk og komme anderledes i dybden med spændende og svære emner.  Flagskibet i vore aktiviteter er Kollektiv Trafik Konferencen, der finder sted den 3. og 4. oktober 2022 på Hotel Comwell i Odense. Vi går efter et stærkt og spændende fagligt program, og vil heller ikke undlade at benytte mulighederne for at få et grundigt kig på den nye letbane, og hvad den kommer til at bidrage med i byen.

 

Kollektiv Trafik Forum vil også i 2022 bestræbe sig på at være stedet hvor viden, erfaringer og meninger om den kollektive trafik og mobilitet bliver delt mellem de mange medlemmer og aktører i sektoren.

 

Vi vil gerne være flere i foreningen og har tidligere på måneden taget kontakt til forskellige organisationer og virksomheder som vi håber vil bidrage til – og nyde godt af – vores aktiviteter. Foreløbig har vi fået en ny medlemsvirksomhed og flere positivt tilkendegivelser. Hvis I kender nogen, I mener kunne have glæde af et medlemsskskab, så give dem et praj.

 

Hermed sættes beretningen til godkendelse.

 

Dette er den beretning, der fremlægges til godkendelse på Kollektiv Trafik Forums Årsmøde mandag den 25. januar 2022 kl.  13.00 til 13.30 hos Movia, Gl. Køge Landevej 3, 2500 Valby.

 Fra Kollektiv Trafik Forum KTF Transmission