NYHEDER 1. FEB 2018 KL. 13:00

Nordjyllands trafikselskab: Kunderne tøver med at skifte periodekortet ud med rejsekortet

Af: kollektivtrafik

Kunderne tøver med at skifte periodekortet ud med rejsekortet
(Illustration: Rejsekort)

Nordjyllands Trafikselskab (NT) stopper med at sælge periodekort i det nuværende pap-format 28. februar. I stedet skal pendlere med periodekort over på et rejsekort med pendler kombi eller et pendlerkort. På nuværende tidspunkt må NT konstatere, at ikke nær så mange kunder har skiftet periodekortet, som NT havde håbet på

Der er sjældent noget, der bliver særlig godt, når man venter til sidste øjeblik. Og hvis man spørger NT, gælder det blandt andet flytningen fra periodekort til de nye plast- og rejsekortbaserede pendlerkort.

- Vi frygter, at kunderne kommer til at stå i kø i timevis, og at mange kommer til at gå forgæves, hvis de mange tusind kunder med periodekort alle venter til sidste øjeblik med at henvende sig for at bestille et af de to nye pendlerprodukter, der afløser det nuværende periodekort, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder & salg hos NT.

NT har kørt en meget offensiv salgsstrategi siden midten af oktober, hvor et mobilt rejsekortkontor har besøgt 22 byer, shoppingcentre, biblioteker, ældrecentre og lignende for at fortælle om de nye produkter og hjælpe nordjyderne med at få skiftet. I januar og februar er NTs medarbejdere at finde i busser og tog, hvor de går i dialog med kunder, der stadig ikke har fået et plast- og rejsekortbaseret pendlerkort. Ifølge NT’s egne salgstal, berører overflytning ca. 20.000 kunder, og med et salgstal på 3.288 er der stadig langt til målet.

- Overflytningen af kunderne fra papperiodekortet til pendlerkort eller rejsekort med pendler kombi er ikke gået så stærkt, som vi havde håbet på. Der er naturligvis stadig en måneds tid at løbe på, og vi ved godt, at kunderne har en tendens til at vente til allersidste øjeblik trods det, at vi startede informationskampagnen i rigtig god tid. Det var samme mønster, vi så, da vi udfasede klippekortet i 2013, siger Mette Henriksen.


SENESTE NYT

NYHEDER 11. JAN 2019 KL. 07:00
Metroen tester nye tog

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE