NYHEDER 13. MAJ 2019 KL. 14:38

Letbanen blev modtaget med flag og farver

Af: kollektivtrafik

Letbanen blev modtaget med flag og farver

Søndag omkring klokken 12.45 ankom det særlige lethbanetog, som markerede den endelige åbning af første etape af Aarhus Letbane, til Grenaa, der blandt andet har færgeforbindelse til Sverige

Klokken 10.05 skiftede signalet, så Lethbanetoget med Jørgens Leths stemme og med omkring 100 inviterede gæster kunne sætte i gang fra Østbanetorvet i Aarhus i retning mod Grenaa.

Solen sendte sin stråler ned over både tog, mennesker og bane - så der var lagt op til en lille solstrålehistorie. Men lige som på den blå himmel, var faldt der også enkelte skygger på den ellers festlige dag.

Letbanetoget var ikke kørt ret langt, får det blev mødet af en gruppe utilfredse mennesker, der ønske at markere, at de gerne så det tidligere stop ved Den Permanente ved Risskov genetableret. Med et stoppested her vil det blive enklere at komme til Risskov - enten for at tage en dukkert, besøge den lokale kro eller tage på tur i skoven.

Ønsket er fremsat, men om det bliver til noget, er uvist. Det vil koste både tid for toget og penge fra kommuner og region at genetablere stoppet ved Den Permanente. Banen mellem Østbanetorvet i Aarhus og Grenaa er enkeltsporet med et begrænset antal krydsningsspor, hvilket betyder, at køreplanerne skal passe sammen, så togene ikke kommer til at holde og vente, når de skal passere forbi hinanden på krydsningssporene.

En anden sky over arrangementet var - og er - at den nye station i Thorsager, som Syddjurs Kommune og borgerne i byen glæder sig til, endnu ikke er sikkerhedsgodkendt. Der mangler også lidt arbejde med at få noget arbejde på banen gjort færdigt, så togene kan køre med maksimal hastighed på hele strækningen til Grenaa. Når det er på plads, vil det blive enklere for letbanetogen at holde køreplanerne - og antallet af afgange vil også kunne øges.

De enkelte skyer på den blå himmel - og de nævnte skyer over letbanen - ødelagde dog ikke dagen. Da toget efter en række stop under vejs ankom til Grenaa (billedet øverst) hvor der var blevet holdt taler og viftet med flagene, blev det modtaget af flere hundrede mennesker, der fyldte peronerne på stationen i Grenaa.

 

Peronen ved Østbanetorvet i Aarhus: Inviterede gæster venter på, at klokken bliver 10.05, hvor der var planmæssig afgang.