NYHEDER 31. JAN 2019 KL. 14:20

Luxembourg’s regering indfører fri transport med tog, letbaner og busser

Af: kollektivtrafik

Fra søndag 1. marts 2020 vil man kunne køre gratis med tog, letbaner og busser i Luxembourg. Det har koalitionsregeringen i hertugdømmet besluttet. Den luxembourgske regering vil dog fastholde betaling for at køre på første klasse for at gøre det muligt for passagerne at arbejde under rejsen. Baggrunden for at indføre fri transport med tog, letbaner og busser er at få flere til at køre kollektivt og dermed mindske trængslen på vejene

Oprindeligt har det regerings plan at indføre fri transport med tog, letbaner og busser i år, men da de fleste brugere af den offenlige transport i Luxembourg har årskort, vurderede regeringen, at det ville være for kompliceret at tilbagebetale årskortene i forhold til, hvad der var tilbage.

Nu er er forventningen, at pendlere vil planlægge deres billetkøb efter, at det om godt et år vil være gratis at køre med tog, letbaner og busser.

Luxembourg har allerede i dag den billigste offentlige transport i Europa. Alle under 20 rejser gratis. En heldagsbillet til enhver form for offentlig transport koster 4 euro (cirka 30 kroner), mens en almindelige billet, der gælder i to timer, koster 2 euro (cirka 15 kroner). Prisen på 3 euro (cirka 22,5 kroner) vil blive bevaret. Et årskort til første klasse vil koste 660 euro (cirka 4.900 kroner)

Det vil koste Luxembourg omkring 41 millioner euro (cirka 306 millioner kroner) at gøre det gratis at køre med tog, letbaner og busser.

Luxembourg har en god økonomi, en har problemer med trafikken. Hver dag rejser omkring 200.000 mennesker fra Belgien, Frankrig og Tyskland ind i Luxembourg, der har en befolkning på omkring 600.000.

Luxembourg’s regering har også planer om, at alle busser i den kollektive transport i Luxembourg skal være nul-emissionsbusser i 2030. SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE