NYHEDER 10. JAN 2019 KL. 13:07

Lyntogene kommer tilbage på sporet mellem Aarhus og Aalborg

Af: kollektivtrafik

Mandag 4. februar kører der igen lyntog mellem Aarhus og Aalborg. Det oplyser Banedanmark. Lyntogene har været aflyst siden 9. december sidste år på grund af forsinkelser med at udskifte sikringsanlægget på strækningen

Banedanmark oplyser, at arbejdet med at udskifte sikringsanlægget endnu ikke er afsluttet, så der vil stadig være længere rejsetid med både IC-tog og lyntog. IC-afgangene får seks minutters længere rejsetid end efter den normale køreplan. Det skyldes at togene skal ind-og udrangeres når de passerer Randers station.

Årsagen til, at der ikke kan køres normal drift, er, at leverandøren ikke har afleveret den nødvendige dokumentation for anlægget. En dokumentation, som er nødvendig for at få anlægget godkendt i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Anlægget skulle have være sat i drift umiddelbart efter sommerens sporombygning af strækningen, men Banedanmarks leverandør har vanskeligheder med at levere og installere anlægget.

- Der er nu lagt en plan fra februar og frem, som begrænser generne, så meget som muligt, og hvor lyntogene kommer tilbage på strækningen. Vi undskylder naturligvis over for passagererne og håber på deres tålmodighed frem til, at sikringsanlægget er på plads, og vi igen kan levere normal køretid på strækningen, siger Steen Neuchs Vedel, der er anlægsdirektør i Banedanmark.

Sikringsanlægget er det system, der styrer sporskifterne og signalerne på stationerne og ude på strækningerne. Samtlige komponenter i det nye sikringsanlæg skal dokumenteres og testes, inden Banedanmark kan sætte anlægget i drift.


Arbejdet med at teste anlægget kræver en række spærringer af togtrafikken:

  • I perioden fra den 2. januar til og med den 1. februar kører der færre tog efter ændrede tider, og om aftenen er togene erstattet af Togbusser
  • I perioden fra den 1. februar om aftenen til og med den 3. februar er alle tog erstattet af Togbusser
  • Fra den 4. februar kører InterCity- og InterCityLyn-togene i fuldt omfang men efter ændrede tider
  • Fra den 4. februar vil der periodisk være behov for spærringer af trafikken

Køreplanen er foreløbig lagt frem til 29. marts

Banedanmark forventer at det nye sikringsanlæg vil være i drift i løbet af andet kvartal.

 SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE