NYHEDER 11. MAR 2019 KL. 11:57

Midttrafik lukker for salget af pap-periodekort i Aarhus

Af: kollektivtrafik

Kunder, der rejser med pap-periodekort i Aarhus, skal beslutte sig for, om de vil skifte til et pendlerkort i Midttrafik app eller et pendlerkort købt på rejsekort.dk senest søndag 17. marts. Midttrafik oplyser, at pensionister og førtidspensionister kan fortsætte med at købe det særlige pensionistkort, som kan bruges i hele Aarhus Kommune uden for myldretiden

I Aarhus stopper salg af pap-periodekort søndag 17. marts , hvor periodekort samtidigt skifternavn til pendlerkort. Pendlerkort er et fælles produkt mellem Midttrafik, DSB og Arriva. Pendlerkortet er gyldigt i både busser, letbane og tog.


Salget af pap-periodekort stoppede i marts sidste år i de øvrige kommuner i Midttrafik’s område på grund af takstreformen Takst Vest. Her har kunderne skiftet til nye digitale billetløsninger. Da takstreformen trådte i kraft, fik Midttrafik en særlig dispensation til at fortsætte salget af pap-periodekort i Aarhus til maksimalt fire zoner et år frem, fordi mange kunder i Aarhus skulle skifte billettype.


De kunder, der ikke allerede har skiftet, skal beslutte sig for, hvad der skal erstatte deres pap-periodekort. Midttrafik informerer om de nye muligheder på midttrafik.dk og i foldere, som kunderne kan tage i busserne eller få der, hvor de køber deres kort.


Pendlerkort i Midttrafik app
Hvis man som kunde har en smartphone, er et pendlerkort i Midttrafik app en løsning. Pendlerkortet giver fri rejse i det område, man vælger, helt på samme måde som pap-periodekortet. Prisen er også den samme.
Pendlerkortet bestilles i app’en og leveres med det samme. Midttrafik app kan downloades i App Store og Google Play.


Pendlerkort på rejsekort.dk
Kortet er et chipkort, som kunderne kan købe på rejsekort.dk. Det er en mulighed for de kunder, der ønsker et fysisk kort. Pendlerkortet giver fri rejse i det område, man vælger, helt på samme måde som pap-periodekortet. Prisen er også den samme.


Med pendlerkortet skal man altid checke ind i bussen, så chaufføren eller kontrolløren kan se, at kortet er gyldigt, men man skal ikke checke ud.
Det koster 50 kr. i oprettelse. Man skal være opmærksom på, at det tager 7-10 dage fra man bestiller kortet, til man modtager det. Så det vil være en god idé at forlænge sit pap-periodekort i den periode.


Pensionistkort til Aarhus Kommune
Alle borgere i Aarhus Kommune fra 65 år og op samt førtidspensionister kan købe et særligt pensionistkort i pap. Kortet kan bruges i Midttrafiks busser og Letbanen i alle zoner inden for Aarhus Kommune. Det er ikke gyldigt i tog. Det er heller ikke gyldigt på hverdage mellem klokken 7.00 - 8.30 og klokkn 15.00 - 17.00. Hvis man skal rejse i myldretiden, kan man købe en enkeltbillet i bussen.Salgssteder i Aarhus
I Aarhus stopper salget af Midttrafiks produkter også 17. marts på følgende salgssteder:  • Føtex, Storcenter Nord

  • Salling, Kiosken

  • City Vest, Informationen

  • Føtex, Viby Centret

  • Kvickly, Veri Center

  • Føtex, Frederiks Allé

  • Løvbjerg, Trøjborg Center


Salgsstederne har solgt pap-periodekort og det særlige pensionistkort for Midttrafik. Fremover kan kunder, der bruger det særlige pensionistkort, kun købe det hos Midttrafik Kundecenter på Aarhus Rutebilstation.


De kunder, der har brug for hjælp til at skifte, kan besøge Midttrafik Kundecenter på Aarhus Rutebilstation. Her kan man få information om de nye billetmuligheder og vejledning i, hvilket produkt, der vil være det bedste og billigste. Kunderne kan også ringe på telefon 70 210 230.Midttrafik Kundecenter på Aarhus Rutebilstation
Åbningstid:  • Hverdage klokken 7.00 - 18.00

  • Weekend/helligdage klokken 10.00 - 17.00SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE