KTF Transmision
NYHEDER 27. NOV 2020 KL. 13:37

Bybusserne i fynsk havneby bliver gratis i weekenderne

Af: kollektivtrafik


Svendborg Kommune har besluttet, at man fra lørdag 28. november i år og hele næste år kan køre gratis med byens bybusser hver lørdag og søndag


Fra 28. november skal man derfor ikke checke ind med sit rejsekort eller købe billet, når man vil med bybusserne i Svendborg (Rute 230, 240-241 og 250) om lørdagen og søndagen, men man skal stadig have billet for at køre med de regionale busser (rute 930-932).


Skifter man fra tog eller regionalbus, skal man huske at checke sit rejsekort ud i toget eller i regionalbussen. Glemmer man det, har man stadig mulighed for at checke ud i bybusserne. Alle check-ind kortlæsere i bybusserne vil være indstillet til check ud.
Svendborg Kommune ønsker med de gratis bybusser i weekenderne at give en hjælpende hånd til det lokale erhvervsliv ved at gøre det nemmere at komme ind til bymidten.Da det er Region Syddanmark, der finansierer regionalbusserne, som ikke er med i ordningen, er det ikke gratis at køre med regionalbusserne (rute 930-932) i Svendborg.Hvis man har købt billet - eksempelvis gennem FynBus app - kan man kan kontakte FynBus kundecenter via fynbus.dk/risogros for at få refunderet sin billet. Man kan kun få refunderet billetter til bybus-rejser i Svendborg, hvis man er kommet til at købe alligevel.


Billetter til rejser med tog eller regionalbus, eller til rejser, der ikke udelukkende er til bybusrejser i Svendborg (zone 2203) kan ikke refunderes.


Billetter og takster