KTF Transmision
NYHEDER 28. JAN 2022 KL. 10:42

Coronarestriktioner på Transportministeriets område ophæves

Af: kollektivtrafik


Fra tirsdag 1. februar er det slut med corona-restriktioner i den kollektive transport og i forbindelse med køreprøver. Derudover fjerner DSB kravet om pladsbillet på de lange togture


Efter indstilling fra Epidemikommissionen bortfalder de gældende corona-restriktioner på Transportministeriets område fra tirsdag 1. februar 2022. Det skyldes, at COVID-19 efter den 5. februar 2022 ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

- Det er en stor dag, hvor vi nu kan fjerne restriktionerne i den kollektive transport og ved køreprøver. Heldigvis har Omikron vist sig ikke at presse sundhedsvæsnet så voldsomt, og derfor er Covid19 er ikke længere klassificeret som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at vi kan vende tilbage til normale tilstande blandt andet i den kollektive transport. Det er rigtig glædeligt. Jeg vil dog stadig opfordre til at huske de gode vaner om hygiejne og afstand, når det er muligt, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Konkret bortfalder følgende restriktioner fra tirsdag 1. februar 2022:  • Krav om mundbind elle visir i den kollektive trafik mv.

  • Krav om coronapas og mundbind eller visir for køreundervisning og køreprøver 

  • Forbud mod indtagelse af alkohol i busser

  • Krav om coronapas i fjernbusser, InterCity-tog og InterCityLyn-tog og krav om siddepladser i fjernbusser  • Derudover ophæves også kravet om pladsbillet i DSB’s InterCity og InterCityLyn