NYHEDER 18. JUN 2020 KL. 23:00

En 29-årig havde oversavet jagtgevær med i toget

Af: kollektivtrafik


Retten i Aarhus har idømt en 29-årig mand ubetinget fængsel i tre år et halvt år for at have taget et oversavet jagtgevær med i toget og for at have truet sin sagsbehandler på livet


Sagen startede 29. december sidste år, da en medarbejder hos Arriva ringede til politiet, fordi den 29-årige sad og sov i toget, og han ikke var til at vække. En patrulje fra Østjyllands Politi kørte til banegården i Aarhus, hvor toget holdt. Det lykkedes betjentene at vække manden, der var tydeligt beruset.


I en sportstaske, der stod på gulvet mellem mandens ben, opdagede betjentene et oversavet jagtgevær og flere patroner, og den 29-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af skydevåben i det offentlige rum under særligt skærpende omstændigheder.


Siden anholdelsen har 29-årige siddet varetægtsfængslet i sagen, og onsdag fik han så sin dom. I retten blev han også dømt for i en telefonsamtale at have truet sin sagsbehandler ved Kriminalforsorgen på livet.


- At gå rundt med et farligt skydevåben i det offentlige rum er en meget alvorlig forbrydelse, og det viser rettens dom jo også. Den 29-årige er desuden tidligere dømt efter våbenloven og for røveri, og det var med til at skærpe straffen, siger senioranklager Jakob Beyer.Den 29-årige nægtede sig skyldig og ankede dommen.