KTF Transmision
NYHEDER 15. NOV 2022 KL. 15:00

Fjernbusselskab kører billetter sammen med trafikselskab

Af: kollektivtrafik


Fjernbusselskab kører billetter sammen med trafikselskab
Det vil give ny fleksibilitet for de rejsende, når de fremover kan købe rejser hos BAT direkte gennem Kombardo Expressen.

Trafikselskabet BAT og Molslinjen's buskoncept, Kombardo Expressen, går sammen i et billetsamarbejde, der betyder, at rejsende med Kombardo Expressen til Bornholm kan købe en tillægsbillet, som åbner for rejser på hele øen


Når de rejsende fremover kan købe rejser hos BAT direkte gennem Kombardo Expressen, vil det ifølge de to parter give ny fleksibilitet og kunne få flere til at vælge at den kollektive trafik frem for privatbil.


BAT og Molslinjens buskoncept, Kombardo Expressen peger på, at man med det nye billetsamarbejde kan komme hele vejen fra København til Allinge fra 149 kroner.


Samarbejdet mellem det offentlige trafikselskab og den private busoperatør løber foreløbigt til og med udgangen af 2023.


- Den største gevinst ser jeg i, at der er et samarbejde mellem transportformerne - og at kunderne får et bedre produkt. Samtidig bruger vi meget tid på at billettere, især om sommeren. Her er det forventningen at vi kan spare noget tid og derudover få flere kunder i den kollektive trafik, siger trafikchef i BAT, Kim Kock-Hansen.


Samarbejdet giver alle rejsende med Kombardo Expressen til Bornholm mulighed for at købe en tillægsbillet til 30 kroner. Med den i hånden kan en gæst med Kombardo Expressen tage alle BAT-busser til alle destinationer på Bornholm.


Kombardo Expressen begyndte som en hurtigrute over Molslinjens færger over Kattegat mellem Aarhus og København i 2017. Siden er rutenetværket vokset betragteligt. Lige nu testes et lignende billet-samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab. Forsøget har med succes kørt siden begyndelsen af juli i år.


- Vi arbejder jo alle for at få flere i den kollektive transport, og her er Bornholm med til at vise vejen for, hvordan vores to forretninger kan kombineres til fordel for de rejsende, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard.


Samarbejdet er sat i gang, og billetter til BAT kan købes på Kombardo Expressens hjemmeside. Billetterne vil også komme til salg på Kombardo Expressens app, så hurtigt som muligt.


 


Billetter og takster Fjernbustrafik Færgeruter