KTF Transmision
NYHEDER 15. JAN 2021 KL. 09:00

I Herning Kommune kan pensionister køre med bus for en krone om dagen

Af: kollektivtrafik


Et nyt pensionistkort gør bustransport i Herning Kommune noget billigere. Med det nye buskort, der koster 365 kroner og gælder et år, kan pensionister og førtidspensionister rejse frit med bus i Herning Kommune døgnet rundt


Hvis man er i målgruppen, og køber over 16 enkeltzonebilletter om året, kan det betale sig at investere i det nye pensionistkort.


Pensionistkortet er ikke gratis at indføre. Derfor har sagen også været diskuteret politisk, og det endte med, at pensionistkortet blev beskrevet i det seneste budgetforlig i Herning Kommune, som 28 af byrådets 31 medlemmer står bag.


Herning Kommune har dermed forpligtet sig til at dække den tabte indtjening, der kommer ved at tilbyde pensionistkortet til en krone om dagen.


Det betyder, at Midttrafik hvert år modtager cirka 900.000 kroner i kompensation. Penge, der ifølge formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune, Joan Hansen, er givet godt ud.


- Vores pensionister og førtidspensionister bruger ofte bussen, og mange vil derfor få glæde af ordningen. Nogle er måske endda afhængelige af at kunne tage bussen, og derfor synes vi, det giver mening at prioritere denne gruppe borgere, siger hun og fortsætter:


- Pensionistkortet har desuden været et stort ønske fra Ældrerådets side, så derfor er jeg rigtig glad for at det nu bliver et tilbud i Herning Kommune.


Kortet giver fri bustransport indenfor kommunegrænserne. Hvis man skal rejse ud af kommunen, skal man blot betale for de zoner, der ligger udenfor Herning Kommune.Kortet skal bestilles via Midttrafiks webshop på trafikselskabets webside.


 


Billetter og takster