KTF Transmision
NYHEDER 19. JAN 2022 KL. 22:00

Movia har fået ny bestyrelse

Af: Redaktionen


Den nye bestyrelse i Movia efter kommunal og regionsrådsvalget er nu faldet på plads. Kirsten Jensen fortsætter som formand for Danmarks største og grønne mobilitetsselskab, men derudover byder den bestyrelsen på nye medlemmer, blandt andet en række nye borgmestre.


Danmarks største mobilitetsselskab, Movia, med samlet godt 200 millioner. kunder om året og en årlig økonomi på 5 milliarder kr., har fået ny bestyrelse. Det skete, da der blev holdt konstituerende repræsentantskabsmøde og konstituerende bestyrelsesmøde i Movia onsdag 12. januar 2022.


Den socialdemokratiske borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen, som har været bestyrelsesformand for Movia siden april 2017, fortsætter i spidsen for den ni mand store bestyrelse. Det samme gør venstreborgmester fra Ringsted, Henrik Hvidesten, og konservative Christoffer Buster Reinhardt, som er 1. næstformand i Region Hovedstaden.


Nye ansigter


Og så der en række nye ansigter i bestyrelsen for det store kommunalt og regionalt ejede selskab. Ny næstformand bliver således Sorøs konservative borgmester Gert Jørgensen, som netop er blevet genvalgt som borgmester for Sorø.

Bestyrelsen tæller nu også den socialdemokratiske Simon Hansen, som fra januar har overtaget borgmesterposten i Guldborgsund Kommune, den konservative Kenneth Gøtterup, som netop har overtaget borgmesterposten i Dragør, samt nyvalgte venstreborgmester Bent Hansen for Gribskov Kommune.

Socialdemokratiske Yildiz Akdogan indtræder som repræsentant for Københavns Kommune, der som den største kommune i Movias område har et fast medlem af bestyrelsen. Fra Region Sjælland, som også har et fast medlem af bestyrelsen, indtræder socialdemokratiske Felex Pedersen, der er medlem af regionsrådet og byrådsmedlem i Odsherred Kommune.


Bestyrelsen vælges for en fireårig periode. Bestyrelsens arbejde kan følges på Movias hjemmeside.


 


Movias bestyrelse valgt 12. januar 2022 for perioden (2022-2025).
• Kirsten Jensen (formand), borgmester i Hillerød Kommune (A)
• Gert Jørgensen (næstformand), borgmester i Sorø Kommune (C)
• Yildiz Akdogan, byrådsmedlem i Københavns Kommune (A)
• Kenneth Gøtterup, borgmester i Dragør Kommune (C)
• Bent Hansen, borgmester i Gribskov Kommune (V)
• Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund Kommune (A)
• Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune (V)
• Felex Pedersen, regionsrådsmedlem i Region Sjælland og byrådsmedlem i Odsherred Kommune (A)
• Christoffer Buster Reinhardt, 1. næstformand i Region Hovedstaden og byrådsmedlem i Rudersdal Kommune (C)


Navne Trafikselskaber