NYHEDER 15. JUN 2020 KL. 13:47

Nyt EU-websted skal gøre det trygt at rejse og være turist i EU igen

Af: kollektivtrafik


EU-Kommissionen lancerede mandag en webplatform - reopen.europa.eu - der skal bidrage til at gøre det trygt at rejse og være turist i Europa igen. Web-siden indeholder oplysninger i realtid om situationen ved grænserne samt tilgængelige transportmidler og turisttjenester i EU-landene


Re-open EU-websiden indeholder også praktiske oplysninger fra de forskellige EU-lande om rejsebegrænsninger, folkesundheds- og sikkerhedsforanstaltninger (eksempelvis fysisk afstand eller maskepåbud) samt andre nyttige oplysninger om europæiske og nationale turisttilbud.


Ved hjælp af web-siden skal EU-borgere kunne træffe ansvarlige og velinformerede beslutninger om, hvordan de håndterer den fortsatte risiko for at blive smittet med coronavirus, når de planlægger deres ferier og rejser hen over sommeren og på et senere tidspunkt.


Den nye platform, som også er tilgængelig i en mobilversion, fungerer som et referencepunkt for alle, der rejser i EU, da den samler aktuelle oplysninger fra EU-Kommissionen og EU-landene på ét sted. Den giver borgerne adgang til specifikke oplysninger, opdaterede data og vejledninger for hvert enkelt EU-land via et interaktivt kort. Platformen findes på alle 24 officielle EU-sprog.Den nye EU-webside kan ses her:

Corona