NYHEDER 17. DEC 2020 KL. 03:00

Ny busrute binder Hornsherred sammen med den nye Vinge Station

Af: Redaktionen

Den 14. december 2020 kom der en ny buslinje fra Skibby til Vinge St. i Frederikssund Kommune. Kommunen har sammen med Movia oprettet den nye linje 319 med otte afgange dagligt i hverdagene, så man hurtigt kan komme fra Hornsherred og videre med S-togsnettet fra Vinge St - og omvendt.


Fra den 14. december 2020 blev busnettet i Frederikssund Kommune styrket med en helt ny buslinje. Linje 319 hedder linjen, som skal køre fra Skibby til Vinge St. Bussen kører én gang i timen i morgen- og i eftermiddagstimerne og har i alt otte afgange dagligt i begge retninger. Ideen med linje 319 er, at man nemt skal kunne komme fra Skibby med stop i Lyngerup over Kronprinsesse Marys bro og til Vinge St., og derfra videre med S-togsnettet til Hovedstadsområdet. Det skal gøre det hurtigere og nemmere for pendlerne i Hornsherred at komme til og fra arbejde med offentlig transport.


Man kan finde linje 319's køreplan på dinoffentligetransport.dk. Linje 319 kører i første omgang som et forsøg i ét år. Herefter vil Frederikssund Kommune sammen med Movia evaluere, om der er grundlag for at oprette en permanent buslinje på ruten.


- Det glæder mig rigtig meget, at der nu kommer en helt ny busrute til Vinge Station. Det giver endnu flere mennesker nemmere adgang til at komme til København via Vinge. Med busruten - og den nye station i Vinge - får vi endnu en gang styrket de gode forbindelser, der er så vigtige for at få hverdagen til at hænge godt sammen, siger borgmester i Frederikssund Kommune, John Schmidt Andersen (V).


- I Movia ved vi fra vores undersøgelser, at kombinationsrejser af bus og tog er en vigtig brik for at kunne få hverdagspuslespillet til at gå op. Derfor er vi glade for at være med til at kunne tilbyde borgerne i Frederikssund Kommune en ny bus, som skaber bedre sammenhæng mellem Hornsherred og den nye Vinge St., og gør det muligt for flere at pendle på arbejde med offentlig transport, siger Per Gellert, som er plandirektør i MoviaKøreplaner Rutekørsel Trafikinformation Trafikselskaber