NYHEDER 6. MAR 2019 KL. 12:25

Ny formand vil kæmpe for kattegatforbindelse - naturligvis

Af: kollektivtrafik

Ny formand vil kæmpe for kattegatforbindelse - naturligvis
Anders Kühnau (tv) sammen med Jens Kampmann.

Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (S) er valgt til at afløse tidligere minister og direktør for Miljøstyrelsen Jens Kampmann som formand for Kattegatkomitéen. Jens Kampmann kan se tilbage på 10 år som formand for komitéen, hvor det er lykkedes at skabe opbakning til visionen om en fast forbindelse over Kattegat

Anders Kühnau (S) blev valgt som formand for Kattegatkomitéen på et møde tirsdag 5. marts. Han vil fortsætte arbejdet for den tilbundsgående undersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, som den afgående formand Jens Kampmann gennem 10 år har kæmpet for og med en bevilling på Finansloven for 2019 er kommet tættere på mål.


På finansloven for 2019 er der afsat 60 millioner kroner til en forundersøgelse af en Kattegatforbindelse. Undersøgelsen omfatter både en kombineret bane- og vejforbindelse og en ren vejforbindelse.


Kattegatkomitéen har en vision om et sammenhængende Danmark, hvor transporttiden med tog er på én time mellem Aarhus og København.


- En fast Kattegatforbindelse vil få kæmpestor positiv betydning for arbejdsmarkedet, uddannelse og turismen - både i Jylland og på Sjælland. Jeg glæder mig til at bidrage til den forundersøgelse, der nu skal sættes i gang. Her vil jeg arbejde for, at alle aspekter og muligheder bliver undersøgt til bunds, siger Anders Kühnau og understreger dermed, at komitéens vision er den samme under den nye formand.


- Jeg vil gerne anerkende den store indsats, Jens Kampmann har ydet for Kattegatkomitéen i de seneste ti år. Hans vedholdende insisteren har spillet en afgørende rolle for, at visionen nu bliver taget særdeles alvorligt, siger Anders Kühnau.


Den afgående formand kan se tilbage på 10 år, hvor tanken om en forbindelse over Kattegat er gået fra at være en vision mange trak på smilebåndet af til nu at være et projekt, mange regner med bliver gennemført.


- I Kattegatkomitéen har vi med forundersøgelsen på finansloven nået en vigtig milepæl. Dermed træder projektet ind i en ny fase, og det er tid til, at jeg giver stafetten videre. Nu handler det om at fastholde Kattegatforbindelsen på den politiske dagsorden. Det er Anders Kühnau den rette til, siger Jens Kampmann, der fylder 82 år 30. marts.Fakta om Kattegatkomitéen:  • Kattegatkomitéen blev dannet i 2008 på initiativ af daværende regionsrådsformand i Region Midtjylland Bent Hansen (S), daværende borgmester i Aarhus Kommune Nicolai Wammen (S) og daværende formand for kommunekontaktrådet i Midtjylland Anders G. Christensen (V).

  • Kattegatkomitéen tæller i dag ca. 40 medlemmer, som består af lokale og regionale politikere samt repræsentanter fra det private erhvervsliv, organisationer og vidensinstitutioner

  • Siden 2009 har tidligere trafik- og miljøminister Jens Kampmann (S) været formand for komitéen

  • Formandsskabet i Kattegatkomitéen udgøres i dag, foruden formand Anders Kühnau, af regionsrådsformand i Region Nordjylland Ulla Astman (S), borgmester i Kalundborg Kommune Martin Damm (V) og borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S)Formålet for Kattegatkomitéen, som blev fastlagt ved komitéens dannelse i 2008 er:  • Synliggøre, udbrede og videreudvikle visionen om et nyt sammenhængende Danmark

  • Påvirke Folketinget til at igangsætte en tilbundsgående analyse/undersøgelse af en fast Kattegatforbindelse

  • Arbejde for en bred politisk beslutning om en fast KattegatforbindelsePå finansloven 2019 er der afsat 60 millioner kroner til en forundersøgelse af en fast Kattegatforbindelse. Både en kombineret bane- og vejforbindelse og en ren vejforbindelse vil blive undersøgt. Forundersøgelsen forventes at være færdig i løbet af 2021. Kattegatkomitéen arbejder i den forbindelse for, at alle aspekter og muligheder bliver undersøgt til bunds.SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE