NYHEDER 13. AUG 2018 KL. 21:02

Nye busser i Assens Kommune

Af: FynBus

Nu hvor det nye skoleår starter og lokalruterne i Assens Kommune begynder at køre igen, er det med helt nye busser fra MAN. Bergholdt.dk A/S har nemlig overtaget kørslen fra Tide Bus, og stiller med fabriksnye busser, der giver højere komfort for passagererne.

Da FynBus tidligere i 2018 udbød den lokale buskørsel i Assens Kommune, var det Bergholdt.dk A/S, der gav det bedste bud på kørslen over de næste år. En del af buddet var 22 helt nye busser til ruterne, der primært kører til og fra skolerne i kommunen – men som kan benyttes af alle borgere.

 

Flere og blødere sæder

De nye busser er af mærket MAN Lions Intercity. Bustypen havde verdenspremiere i 2015, men det er første gang, at busser af denne model kører for en entreprenør i Danmark.

De har plads til 54 siddende og 26 stående passagerer. Sammenlignet med de tidligere busser, betyder det, at langt flere kan få en siddeplads – også på de afgange, hvor der er mange med bussen.

Passagererne kan desuden glæde sig over, at de nye busser har bedre sæder, stik til opladning af telefoner eller tablets og lav indstigningshøjde, så det er let at træde ind og ud af bussen, også for gangbesværede.

 

Mindre støj og lavere udslip

De nye busser er udstyret med en 6-cylindret rækkemotor på 6,9 liter, og har en ydelse på 290 hestekræfter.

Busserne er markant mere miljøvenlige end de busser, de afløser. De har et lavere brændstofforbrug, og er dermed bedre for både miljø og klima. De lever op til den nye Euro 6-norm, som sikrer et meget lavt udslip af partikler og kvælstof (NOx).

Desuden er busserne meget lydsvage, til glæde for både passagerer og beboere langs ruterne.

Alle busser er selvfølgelig forsynet med check-ind og check-ud-punkter til rejsekort.SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE