NYHEDER 11. JAN 2019 KL. 23:00

Politisk flertal garanterer for licenser til taxier med nul-udslip

Af: kollektivtrafik

Et bredt politisk flertal i Folketinget - det er ud over VLAK-Regeringens partier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale og SF - vil ændre Taxi-loven, så der i år og næste år er garanti for en taxitilladelse til op til 300 nul-emissionstaxier

Aftalen, der kommer i forlængelse af VLAK-Regeringens klima- og luftudspil, som blev lagt frem i efteråret sidste år, betyder, at op til 300 elbiler - med batterier eller brint-anlæg - får garanti for en universaltilladelse efter taxiloven i den resterende del af overgangsperioden, hvis ansøgeren i øvrigt lever op til kravene i taxiloven.


I 2019 og 2020 er antallet af nye universaltilladelser begrænset til 500 ekstra om året, og med den nye aftale vil 100 af disse ekstra licenser i andet halvår i år og 200 til næste år være målrettet nul-emissionsbiler.


- Taxier kører ofte der, hvor der bor mange mennesker, som kan blive generet af luftforureningen.  Det er derfor naturligt, at taxierhvervet går foran i bestræbelserne for et grønnere Danmark. Det vil vi gerne understøtte med denne aftale, som er et skridt på vejen mod en grønnere taxiflåde, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA).


På baggrund af aftalen vil ministeren fremsætte et lovforslag, som forventes at træde i kraft 1. juli.


Derudover vil ministeren gennem en ændring af Afmærkningsbekendtgørelsen gøre det muligt for vejmyndigheder at prioritere de grønne taxier. 


- Vi skal gøre det muligt at reservere plads til de grønne taxier forrest i køen ved lufthavne, stationer og taxiholdepladserne. På den måde kan vi gøre det lettere for brugerne at træffe det grønne valg, siger ministeren, som i samarbejde med Københavns Lufthavn vil nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge, hvordan lufthavnen yderligere kan understøtte den grønne omstilling af taxibranchen, siger Ole Birk Olesen.SENESTE NYT

NYHEDER 11. JAN 2019 KL. 07:00
Metroen tester nye tog

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE