NYHEDER 28. APR 2021 KL. 21:36

Se på Rejseplanen, om der er god plads i bussen

Af: Redaktionen

- hvis du bor på Fyn eller Langeland. Som det første trafikselskab i Danmark tilbyder FynBus, at du i Rejseplanen kan se, om der er god plads i bussen, inden du tager afsted hjemmefra. Det nye tiltag er med til at øge brugervenligheden i den kollektive trafik og er med til at sikre, at kunderne føler sig trygge, inden de stiger på bussen.


Med Rejseplanen i hånden kan du med FynBus’ nye tiltag se, om der er god plads i bussen, inden du tager sko og overtøj på og går mod busstoppestedet.

 

FynBus tæller for din tryghed
Vi har indsat tælleudstyr i bybusserne i Odense, i de regionale busser og i uddannelsesbusserne. Tællesystemet registrerer hele tiden, hvor mange kunder der stiger af og på bussen og sender disse data til FynBus og Rejseplanen.

Som noget nyt, når du søger efter en rejse i Rejseplanen, kan du nu få en idé om, hvor mange kunder der er i bussen. Det nye tiltag gælder for de busafgange, hvor bussen har forladt endestationen og allerede er ude og køre på vejene.

Det kunne f.eks. være, at du bor i Munkebo, skal på shoppetur i Odense og skal med bussen, som kommer fra Kerteminde. Så snart bussen har forladt rutebilstationen i Kerteminde, kan du via Rejseplanen se, om der er god eller mindre god plads i bussen.

Den nye information fra Rejseplanen giver dig vished om, at der også er god plads til dig i bussen, så du kan føle dig tryg på din rejse.

I løbet af sommeren bliver den nye service forventeligt udbygget med prognoser, der giver et kvalificeret bud på, om der er god plads i bussen på rejser, der ligger flere timer eller dage ud i fremtiden.

 

Indsætter ekstrabusser, hvis der er for mange med bussen
Passagertællesystemerne i busserne har været og er fortsat et vigtigt værktøj for FynBus under hele Covid-19-situationen. Her er systemet med til at sikre, at restriktionerne overholdes og der ikke er for mange kunder i bussen på én gang.

Når FynBus ser, at en busafgang gentagne gange er tæt på nå grænsen for antallet af passagerer, indsættes der ekstrabusser på afgangen i dagene efter, hvis det er muligt.

 

En, to eller tre personer i Rejseplanen?
Når du søger din rejse i rejseplanen, bliver du præsenteret for et piktogram, hvor enten en, to eller tre personer er skraveret i en mørkeblå farve. Hvis én eller to personer er skraveret, så er der rigtig god eller god plads i bussen. Hvis alle tre personer er skraveret, så er bussen mere end to tredjedel fyldt op, og du kan begynde at overveje at tage en anden afgang, hvor der er mere plads.

Covid-19-situationen gør fortsat, at busserne kører med færre passagerer, end de normalt gør. I forhold til passagertællesystemerne sørger FynBus løbende for, at det bliver indstillet korrekt i forhold til de restriktioner, der er for antallet af passagerer i busserne, som myndighederne udstikker.

 Corona Kundeservice Trafikselskaber