NYHEDER 3. SEP 2019 KL. 14:06

Station på Sydfyn skal have ny perron

Af: kollektivtrafik

Banedanmark er begyndt at bygge ny perron i Kværndrup. Perron 1 får dermed et tiltrængt løft og skal stå klar til december

De forberedende arbejder er sat i gang på stationen i denne uge, hvor Banedanmark river perron 1 ned for at erstatte den med en ny 90 meter lang perron. Af hensyn til både naboer og passagerer har Banedanmark valgt at installere en såkaldt platformsperron. Det betyder, at elementerne til perronen, der er over fem meter lange, bliver støbt på en betonelementfabrik, hvorefter Banedanmarks entreprenør samler og monterer dem på borede pæle på byggepladsen.

- Passagererne kommer igen til at kunne benytte perronen ved spor 1, og det giver både fordele for passagererne og bedre muligheder for, at togene kan krydse på Kværndrup Station. Perronen kommer til at stå klar i december, og den bliver udstyret med blandt andet ledelinjer, så synshandicappede får bedre ved at orientere sig, siger anlægschef i Banedanmark, Tom Serup Andersen.

Entreprenørarbejdet bliver stillet i bero, mens Egeskov Marked afvikles over tre dage fra 13. til 15. september.

- Vi har fået mange henvendelser fra borgere, som er bekymrede for, om det påvirker togdriften. Toget kører, som det plejer fra spor 2, mens arbejdet står på, og arbejdet med at bygge den nye perron har stort set ingen effekt for køreplanen, fordi togene i forvejen ikke standser ved perron 1, siger Tom Serup Andersen.

 



SENESTE NYT

NYHEDER 27. JAN 2020 KL. 10:43
Vi er kommet godt fra start
NYHEDER 22. JAN 2020 KL. 10:12
Rabatreform udløser kritik
NYHEDER 15. JAN 2020 KL. 15:44
Luftkvaliteten er forbedret

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE