NYHEDER 16. SEP 2020 KL. 21:00

Stort Movia-udbud lægger op til nye operatører på en række buslinjer

Af: Redaktionen

OPDATERET: Movias 19. udbud afgøres formentlig endeligt i løbet af et par uger. Umove ser ud til at blive den store vinder, mens Tidebus for første gang ser ud til at blive operatør for Movia.


Der er lagt op til, at rigtig mange buslinjer i Movialand får nye klima- og miljøvenlige busser – formentlig mange elbusser og en del gasbusser. Der er også lagt op, at der kommer nye operatører på et stort antal buslinjer i Storkøbenhavn, Ringsted, Næstved og på Sjælland i øvrigt.

Det er det foreløbige resultat af Movias 19 udbud. 

Overtagelsen af kørslen sker sidst i 2021 eller først i 2022. Den lange frist skyldes teknologiskiftet til blandt andet elbusser og formentlig også gasbusser.

Vindere og tabere

  • Busselskabet Umove ser ud til at blive den store vinder med et plus på mindst 70 busser.
  • Busselskabet Tidebus forventes overtage bybusdriften i Næstved med knap 20 busser. Det er endnu ikke afgjort, om det bliver elbusser eller dieselbusser.
  • Busselskabet Lokalbus ventes at kunne lægge yderligere 25 driftsbusser til deres Movia-kørsel.


Taberne i Movias 19. udbud ser ud til at blive Arriva med et tab på netto 50 busser, Keolis med et tab på 30 busser, Ditobus med et nettotab på 15 busser og Nobina med et samlet tab på 20 busser, dels fra Nobina-selskabet og dels fra de Nobina-ejede selskaber, De blaa Omnibusser og Ørslev Turisttrafik.

Movia oplyser, at operatørerne blev orienteret om resultatet af udbuddet mandag 14. september. 

Der er så en periode på to uger, hvor operatørerne har mulighed for at komme med indsigelser, inden afgørelsen ligger endeligt fast.

 Energi og miljø Operatører Trafikselskaber