NYHEDER 20. NOV 2018 KL. 12:20

Taxier skal køre børn til og fra skole

Af: kollektivtrafik

Faaborg-Midtfyn Kommune skal spare to millioner kroner på skolebuskørslen. Derfor sætter den fynske kommune taxier ind i stedet for busser på nogle af skoleruterne. En fjerdedel af pengene skal så bruges igen på taxi-kørslen

Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget et budget, der betyder, at der skal være en samlet besparelse på 1,5 millioner kroner årligt på skolebusserne. Ifølge Fyens Stiftstidende kan besparelserne betyde længere ventetider for nogle elever, mens andre elever skal køre med taxi til og fra skole.


- Det er sjældent nogen god idé at lave besparelser, men der var et budget, som skulle hænge sammen. Nu er der måske enkelte elever, der kan skal vente længere, men der er måske også nogle, der skal transporteres med individuel flextrafik. Det er et puslespil, som skal gå op, siger Faaborg-Midtfyns borgmester, Hans Stavnsager (S) ifølge avisen.


I forbindelse med besparelserne på skolebusserne og den øgede brug af taxier ti transport af skolebørn peger Taxa Syds direktør, Tadzudin Kasami, på, at kommunernes indkøb af trafik har en afgørende betydning for de lokale taxiers eksistensgrundlag, da en stor del af taxiernes kørselsgrundlag udgøres af offentlig kørsel.


- Selvom det givetvis ikke har været den primære hensigt i Faaborg-Midtfyn Kommunes tiltag, så hjælper det i høj grad på at opretholde en lokal taxibetjening, hvis de lokale taxier fremover får mere lokal kørsel, siger han.


 SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE