NYHEDER 20. SEP 2022 KL. 12:51

Trafikselskaberne får endnu en gang corona-hjælp

Af: kollektivtrafik

Regeringen giver et ekstraordinært tilskud til trafikselskaberne, som har haft svært ved at få passagerne tilbage i busserne efter corona-tiden. Samtidig skal parterne samarbejde om at få flere passagerer tilbage i busserne. Det er resultatet efter et møde mellem transportminister Trine Bramsen (S) og repræsentanter for trafikselskaberne


Gennem corona-tiden har den kollektive transport fået støtte af staten, da kollektiv transport var og er med til at holde samfundet kørende. Mens passagererne i højere grad er vendt tilbage til de lange togstrækninger og metroen, er det ikke sket i samme omfang i busserne.

Derfor har S-Regeringen nu givet yderligere 125 millioner som ekstra kompensation til de regionale busselskaber. Et covid 19-tilskud, som de andre trafikvirksomheder ikke modtager. Samtidig har parterne drøftet et samarbejde om, hvordan man bedst sikrer kollektiv transport i fremtiden.

- Trafikselskaberne har ligesom alle andre været udfordret under corona. Derfor giver regeringen nu et ekstraordinært tilskud, for vi er enige om, at der skal være kollektiv transport i alle dele af landet. Men ingen har en interesse i, at der kører store tomme busser rundt. Derfor er det afgørende, at trafikselskaberne har fokus på det bedst mulige tilbud til passagererne, siger transportminister Trine Bramsen.

Trafikselskaberne havde også ønsket at få støtte ti at imødekomme de stigende udgifter til brændstof, hvor priserne på især biodiesel og biogas er steget markant.

Det spørgsmål er efter dagens møde endnu uafklaret, da det er et mere omfattende spørgsmål, som finansministeren skal ind over.

 Corona