NYHEDER 22. SEP 2022 KL. 10:48

Brancheorganisation fik nye medlemmer i bestyrelsen

Af: kollektivtrafik

Brancheorganisationen, DI Transport, afholdt onsdag ordinær generalforsamling. Her var der nyvalg til Jens Visholm, der er kommerciel direktør i DSB og Ib Gregers Boers, der er direktør i DitoBus Linjetrafik A/S


I sin beretning lagde DI Transports formand, bus- og lastbilvognmand Jess Abildskou, blandt andet vægt på den positive udvikling i DI Transport, og den store indsats under både pandemien og krigen i Ukraine.

- Man bliver helt stolt af transportbranchen, når virksomheder byder sig til med at køre nødhjælp eller køre flygtning videre til tryghed i Europa, lød det fra Jess Abildskou.

I sin gennemgang af den politiske situation lagde branchedirektør Karsten Lauritzen vægt på at transportpolitikken skal nytænkes.

- Det drejer sig om at udvikle transportsektoren, så vi får flere passager i flyene og den kollektive transport, flytter varerne effektivt samtidigt med, at vi løser den grønne omstilling. Det må aldrig blive enten eller, sagde Karsten Lauritzen.

DI Transport ønsker at løfte transportsektoren højere op på den politiske dagsorden.

- Alle har en holdning til transport, men vi skal være bedre til at vise transportens store værdi, og de mange muligheder transport skaber for den enkelte person og den enkelte virksomhed, siger Karsten Lauritzen.


Formanden for DI Transport rundede af med at konstatere, at DI Transport er inde i en positiv udvikling.

- Vi har et ønske om at samle transportsektoren i DI, og vi står stærkt i DI Transport, når vi kan tegne transportpolitikken på vegne af 19.000 medlemmer i Dansk Industri, sagde Jess Abildskou.Navne