NYHEDER 3. MAR 2021 KL. 23:00

DSB har sat gang i en stor effektiviseringsplan

Af: Redaktionen

DSB skal spare 125 millioner kroner om året de næste fire år


DSB skal frem mod 2024 spare en halv milliard kroner på selskabets omkostninger. Det udtaler selskabets adm. direktør Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Han peger på, at DSB har mistet en række strækninger. Men effektiviseringsplanen var kommet under alle omstændigheder:

- Vi er jo et statsligt ejet selskab, og vi modtager knap fire milliarder kroner om året i betaling fra staten for den ydelse, vi leverer. Jeg synes næsten, at vi har et ekstraordinært ansvar for at gøre det så effektivt som muligt. Og for at retfærdiggøre vores egen eksistens skal vores ejere og kunder føle, at vi gør det lige så godt og effektivt som andre virksomheder, siger Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Indkøbsafdelingen skal lave bedre aftaler, og der skal ansættes flere it-folk, så der bruges færre konsulenter. Dertil kommer, at togdriften skal planlægges bedre, så lokomotivførerne bruger mest mulig tid på at køre med passagerer.

Reduktion af medarbejderstaben er en vigtig del af planen, som forventes at kunne gennemføres uden fyringsrunder.

Forventningen er, at billetpriserne vil falde. Det er satsningen på Orange billetter, der skal give den effekt.

- Vi skal ikke køre færre tog. Men en lokomotivfører bruger i dag en procentdel på at køre tog, og han bruger en procentdel på alt muligt andet. Der skal andelen med at køre tog være større. Den enkelte lokomotivfører kommer til at tilbringe flere timer i førerrummet i stedet for at være på uddannelse eller sidde i pauserummet og vente. Det kræver blandt andet, at vi har nogle bedre planlægningsværktøjer, siger Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Nye signalsystemer, elektrificering og nye stabile eltog vil betyde en helt ny æra for jernbanetrafikken, mener Flemming Jensen, der har det mål at overflødiggøre det statslige driftstilskud til DSB, når moderniseringen af jernbanenettet er gennemført.



Billetter og takster Jernbaner Trafikplanlægning