NYHEDER 1. JUL 2020 KL. 09:00

FynBus’ tilbud til de fynske cyklister er blevet endnu bedre

Af: Mikael Hansen

I snart fire år har det været muligt for fynboerne at tage deres cykler gratis med i mange af FynBus’ grønne busser. Tilbuddet er løbende blevet evalueret og justeret. FynBus har nu justeret rejsereglerne, så kunderne i de regionale busser og i bybusserne i Svendborg kan tage deres cykler med hele dagen.


I efteråret 2016 startede FynBus et forsøg, hvor fynboerne kunne tage deres cykler gratis med i de regionale busser og i bybusserne i Odense. Forsøget indeholdt den begrænsning, at kunderne ikke kunne tage deres cykler med i myldretiden på hverdage fra kl. 6-9 af hensyn til de øvrige passagerer i busserne. Forsøget blevet hurtigt udvidet til også at omfatte bybusserne i Svendborg.

FynBus’ bestyrelse og Odense kommunes By- og Kulturudvalg besluttede på baggrund af en evaluering af forsøget, i første halvdel af 2018, at ordningen med cykler i busserne skulle gøres permanent, og at ordningen for nu fortsat skulle være gratis for kunderne.

Evalueringen afslørede også, at den såkaldte spærretid, uden gene for de øvrige buskunder, kunne justeres til hverdage kl. 7-9 i stedet for kl. 6-9. Ændringerne trådte i kraft i sommeren 2018.

Slut med spærretid i de regionale busser
FynBus’ bestyrelse har nu endnu engang haft deres øjne på cykel-tilbuddet til de fynske buskunder.

På baggrund af en dialog med entreprenørerne, der kører busserne for FynBus, er FynBus kommet til den konklusion, at det ikke længere er nødvendigt med spærretid i de regionale busser og i bybusserne i Svendborg.

De nye rejseregler trådte i kraft onsdag d. 24. juni 2020.Mobilitet Trafikselskaber