NYHEDER 14. JUL 2020 KL. 08:00

Hurtigfærge bygget i Philippinerne skal sejle på Østersøen om to år

Af: kollektivtrafik

Hurtigfærge bygget i Philippinerne skal sejle på Østersøen om to år

Byggeriet af Molslinjens hidtil største hurtigfærge nogensinde er begyndt hos værftet Austal Philippines. Hurtigfærgen, der får navnet Express 5 og skal sejle for Bornholmslinjen, bliver verdens største katamaranfærge af sin slags


Skæremaskinen, der skal skære alu-pladerne til Express 5 på det australske Austals hurtigfærgeværft i Philippinerne, er sat i gang med at skære den første aluminiumsplade. Dermed begyndte byggeriet af verdens hidtil største katamaranfærge af sin slags for alvor. Måneders samarbejde mellem ingeniører, designfolk og produktionshold fra Molslinjen og Austal har nået det første højdepunkt.

Den 115 meter lange Express 5 skal sejle for Bornholmslinjen på ruten mellem Rønne og Ystad. Færgen vil på to passagerdæk få plads til 1.610 gæster og 450 biler på to vogndæk. Dermed bliver Express 5 den hurtigfærge i verden med størst kapacitet til biler og passagerer.

Færgen bygges med fokus på sødygtighed og komfort. Den vil blive drevet af en ny motorkonstruktion fra Wärtsilä med fire 16-cylindrede motorer af dual fuel-typen, som kan kører på flere typer brændstof. Dermed er Express 5 forberedt til alternativt brændstof.

Express 5 skal sættes i drift på Bornholm i løbet af foråret 2022.

 SENESTE NYT