NYHEDER 28. JAN 2020 KL. 09:31

Kolding Kommune lægger en tur til - en Plustur

Af: kollektivtrafik

Den kollektive trafik i blandt andet Kolding Kommune udvides med et nyt fleksibelt tilbud, som primært er målrettet borgere i landsbyerne. Sammen med Kolding Kommune lancerer Sydtrafik 3. februar 2020 produktet Plustur, hvor man kan bestille en tur med flextrafik fra ens adresse til nærmeste stoppested - eller omvendt


Plustur, der har været kendt i Nordjylland i et par år, forlænger på den måde den kollektive trafik, så den kan nå ud til alle i kommunen.

Plustur er en variant af den mere kendte flextur, og den kan lige som flextur benyttes af alle. Det er lige meget, om man skal til banko, basketball eller på besøg, så kan man benytte Plustur, hvis der ikke kører en bus hele vejen.

- Det er ikke så længe siden, at vi nedlagde en række busture på lokale ruter. Dels for at spare penge, dels på grund af ingen eller meget få passagerer. Nu styrker vi den kollektive trafik primært til og fra landsbyerne med et nyt fleksibelt tilbud, hvor vi samtidig undgår tomme busser, siger Jakob Ville, der er formand for Teknik- og Klimaudvalget i Kolding Kommune.

Plustur bestilles via Rejseplanen.dk eller Rejseplanen App som en del af en almindelig rejse, og den fremgår automatisk i søgeresultatet i Rejseplanen, hvis det er en mulighed i forbindelse med en rejse.

Turene kører som en del af den øvrige flextrafik, og det skal bestilles mindst to timer før afgang. Plusturen i sig selv koster 24 kroner pr. person. Der til kommer prisen for den tilhørende bus- eller togrejse.

- Vi er rigtig glade for, at vi sammen med Kolding Kommune nu har fået lanceret et produkt til den kollektive trafik, som kan hjælpe med at sikre, at borgerne kan komme helt fra bopælen og til deres valgte destination, selv om de bor uden for de gængse byområder. Ved at kombinere forskellige former for kollektiv trafik, skaber vi fleksible tilbud til alle, siger Lars Berg, der er direktør i Sydtrafik.

Plustur er testet i Sønderborg
Tilbuddet har kørt som en pilottest i Sønderborg Kommune siden juni 2018 og er senere udrullet i Aabenraa Kommune. I Nordjylland har Nordjyllands Trafikselskab været i gang siden januar 2018. Bestillingen og afviklingen af turene som en del af den åbne flex-trafik-kørsel er derfor gennemtestet med succes. Og erfaringerne er, at brugerne, der er fordelt ligeligt over alle aldersgrupper, er glade for løsningen.

- Formålet med Plustur er at løfte mobiliteten i Kolding Kommune ved at tilbyde borgerne en prisvenlig og integreret trafikløsning, der nemt og bekvemt søges frem i Rejseplanen, som en del af en almindelig rejse. Borgere i yderområderne af Kolding Kommune bliver dermed koblet til en busforbindelse gennem en fleksibel kørselsordning, som effektivt balancerer mobilitet og økonomi, siger Michael Aagaard, der er afdelingschef for Flextrafik i Sydtrafik.


Interesserede kan læse mere om Plustur under Sydtrafik her:

 SENESTE NYT