NYHEDER 27. JUL 2020 KL. 10:00

Lungeforeningen kritiserer fyldte togbusser

Af: Redaktionen

Det er "direkte dumt" af DSB at lade stopfyldte togbusser køre på tværs af landet, når antallet af danskere med corona stiger, mener formand for Lungeforeningen. Torben Mogensen. DSB afviser kritikken: Vi overholder reglerne.


Formand for Lungeforeningen og tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital Torben Mogensen kalder togbusser fyldt op med mennesker fra hele landet for “direkte dumt”.

- Det her virker ikke planlagt fra DSB’s side. De burde simpelthen tage nogle flere forholdsregler. For virus spreder sig, når vi rejser, siger han til 3F Fagbladet
Torben Mogensen foreslår, at DSB lader være med at fylde alle sæder i togbusserne.
- De kunne jo bare springe hvert andet sæde over. Det koster lidt ekstra penge. Men sammenlignet med hvad det koster at lukke samfundet ned, er det rene pebernødder, siger han.
De mange passagerer i togbusserne skyldes, at Banedanmark arbejder på strækningerne Ringsted-Korsør og Fredericia-Aarhus.


DSB: Vi overholder alle regler
Tony Bispeskov, informationschef i DSB, erkender, at når afstanden mellem passagererne bliver mindre, så bliver risikoen for smitte større.

- Du har fuldstændig ret i, at når du mindsker afstanden, så er der større risiko for smitte.


Alligevel afviser han, at DSB gør noget forkert.
- Sundhedsmyndighederne siger, at passagerne kan sidde ved siden af hinanden i busserne, hvis de kigger samme vej, så det forholder jeg mig til det, og det efterlever vi, siger Tony Bispeskov til 3F Fagbladet.Corona Jernbaner