NYHEDER 6. OKT 2019 KL. 10:00

Fra arkivet 30. juli 2019 Metrotillægget har været en stor udfordring for Rejsekortselskabet

Af: Mikael Hansen

Metrotillægget har været en stor udfordring for Rejsekortselskabet
Når Cityringen åbner den 29. september bliver det med taksttillæg i hele metrosystemet.

Lige nu og her forbereder Rejsekort en stor opdatering af rejsekortsystemet i forbindelse med åbningen af Metrocityringen i København, hvor et særligt pristillæg for metroen indføres.


Om knap tre måneder – den 29. september 2019 – åbner Metrocityringen i København, og det har i det forløbne år sendt Rejsekort-selskabet på overarbejde. For DOT-ejerne har besluttet, at det skal koste lidt mere at køre med Metrosystemet end med S-tog og bus – uanset om man rejser på enkeltbillet, Rejsekort eller periodekort. De sidste to har Rejsekortselskabet ansvaret for, og det har været en stor udfordring både at finde den bedste tekniske løsning og at implementere den.

”Opgaven har været at gennemføre ændringen uden at kunderne mærker noget til det”, forklarer Claus Rehfeld Moshøj, direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S.

”Det er vi blevet ret dygtige til. Vi har lagt tidligere fejlbehæftede opdateringer bag os, og kan nu med stor sikkerhed forudse, hvor problemerne kan opstå. ”

Netop opgaven med metrotillægget har været en prøvesten for denne arbejdsmetode. I løbet af udviklingsperioden er det lykkedes gradvist at reducere antallet af berørte kunder.

”Vi ved, at der vil være tekniske fejl, men vi er nu nået så langt, at det drejer sig om nogle få hundrede rejsekort- eller periodekortindehavere, der vil få problemer med ændringen”, forklarer Claus Rehfeld Moshøj.

”Det er lige før, at det kan betale sig at gå ned og banke på deres dør og forklare dem problemet. Der bliver nok ikke den metode vi vælger i sidste ende, men kun for at vise, hvor tæt vi er i stand til at indkredse de tekniske problemstillinger.”

Claus Rehfeld Moshøj forklarer, at ændringen med Metrotillægget er den største ændring siden Rejsekorts start. Flere tusinde printkort i kortlæserne skal opdateres – eller nærmere omprogrammeres.

Selskabets har også haft opgaven med at tilføje Metrotillægget til enkeltbilletterne som beregnes i Rejseplanens prismotor og er grundlaget for trafikvirksomhedernes salg af enkeltbilletter i deres apps og billetautomater.

Synergien mellem de to produkter Rejsekort og Rejseplanen er anvendelsen af det fælles datagrundlag (EOD), så Metrotillægget fremadrettet kun skal opdateres ét sted når det skal ændres på rejsekort og enkeltbilletter.

”Vi krydser fingre for, at det kommer til at gå så godt, som vi regner med fra den 29. september”, slutter Claus Rehfeld Moshøj, som bedyrer, at han sover godt om natten.

 SENESTE NYT