NYHEDER 30. JUN 2020 KL. 12:02

DSB tager 35 IC4-togsæt midlertidigt ud af drift

Af: kollektivtrafik


En potentiel teknisk fejl på en række renoverede køre-bremsekontroller til IC4-togsæt får DSB til at tage 35 IC4-tog ud af drift. Togene vil få fejlene rettet hurtigst muligt - dels med køre-bremsekontroller fra lageret - dels ved hjælp af leverandøren


DSB forklarer, at leverandøren af de renoverede køre-bremsekontroller ikke har fikseret tandhjulene i kontrollerne korrekt, og tandhjulene kan skride ud af position. Sker det, kan togsæt med de renoverede køre-bremsekontroller udelukkende nødbremse/farebremse.


- Det er utilfredsstillende, at vores leverandør ikke har kunnet levere med den forventede kvalitet. Vi er i tæt dialog om at få udbedret fejlen på de renoverede køre-bremsekontroller, siger Per Schrøder, der er driftsdirektør i DSB.


Der har været indrapporteret to tilfælde af fejl på de renoverede køre-bremsekontroller i IC4-togsæt. På baggrund af værkstedernes arbejde med de to togsæt og efter dialog med underleverandøren besluttede DSB præventivt at tage alle 35 IC4-togsæt med renoverede køre-bremsekontroller midlertidigt ud af drift.


DSB arbejder videre på to fronter for at få genindsat de 35 IC4-togsæt trinvist. DSB har et antal virksomme køre-bremsekontroller på lager, der hurtigst muligt vil blive indsat i stedet for de renoverede kontroller. Sideløbende arbejder vi på højtryk med vores leverandør på at få løst problemstillingen i de renoverede køre-bremsekontroller.


- Det er vigtigt for mig at understrege, at alle togsæt hele tiden har kunnet bringes til standsning – også med den konstaterede fejl. Men vi kan i sagens natur ikke acceptere, at der potentielt er en systematisk fejl i togenes bremsesystemer, siger Per Schrøder.


Med 35 IC4-togsæt midlertidigt ude af drift, vil der komme tilpasninger i køreplanen. Med overgangen til sommerkøreplan mandag den 29. juni, forventes det primært at påvirke kunderne på enkelte regionaltogsstrækninger. I takt med, at DSB trinvist sætter de berørte IC4-togsæt tilbage i drift, vil køreplanen normaliseres.


Jernbaner