KTF Transmision
NYHEDER 24. MAJ 2022 KL. 11:00

Forskningspris 2022 - åben for ansøgning

Af: Lasse Repsholt


RA’s Støttefond åbner op for ansøgere til forskningsprisen for kollektiv trafik. Prisen hædrer akademiske arbejde og forskningsarbejde indenfor kollektiv bustrafik. Med prisen - der uddeles for 5. gang - følger et legat på 50.000 kr.


RA’s Støttefond åbner for 5. gang op for ansøgere til forskningsprisen for kollektiv trafik. Prisen hædrer akademiske arbejde og forskningsarbejde indenfor kollektiv bustrafik, herunder f.eks. teknik, planlægning, organisation, økonomi, arbejdsforhold eller sikkerhed. Med forskningsprisen følger et legat på 50.000 kr.


Det er trafik- og transportforskere og -studerende som kan komme i betragtning ved uddelingen af prisen i 2022 på baggrund af videnskabelige artikler, Ph.D.-afhandlinger, specialer eller hovedopgaver.


Bedømmelseskriterierne er som hidtil den akademiske kvalitet og originalitet samt relevansen for den kollektive bustrafik. På baggrund af de gode erfaringer fra tidligere år har fonden dog øget legatsummen fra 20.000 kr. til 50.000 kr. for i højere grad at kunne give arbejdet et løft.


Ansøgningsfristen for Forskningsprisen er mandag den 15. august 2022


Læs mere her: Forskningspris 2022


 


Prisen er tidligere uddelt til:


2018
Jesper Bláfoss Ingvardson, postdoc
Attractiveness of public transport systems in a metropolitan setting‘ (Ph.D. DTU, december 2017)


2019
Line Røjkær Rasmussen, videnskabelig assistent ved Aalborg Universitet
Pisk eller gulerod? – En undersøgelse af trafikpolitiske styringsmidler til at påvirke grøn transportadfærd (Kandidatspeciale, Juli 2019)


2020
Morten Eltved, Ph.D.-stipendiat ved DTU Management,
Modelling passenger behaviour in mixed schedule- and frequency-based public transport systems fra DTU Management (Ph.D. August 2020)


2021
Niklas Christoffer Petersen fra ph.d. fra DTU Management og specialkonsulent i Trafikselskabet Movia
Multi-model bus arrival prediction with intelligent handling of uncertainties (Ph.D. DTU, Januar 2021)