KTF Transmision
NYHEDER 23. MAJ 2022 KL. 12:29

Kattegatkomité får ny formand

Af: kollektivtrafik


Tidligere branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, bliver formand for Kattegatkomitéen, hvor han afløser regionsrådsformand Anders Kühnau (S). Anders Kühnau bliver i komitéens formandskab, der desuden udvides med branchedirektør i DI Transport, Karsten Lauritzen. Karsten Lauritzen er tidligere medlem af folketinget for partiet Vestre og tidligere minister


- Det er med glæde, at jeg giver stafetten som formand for Kattegatkomitéen videre til Michael Svane. Han har været medlem af formandskabet siden efteråret 2019. Jeg har været glad for mine tre år som formand, men vi går nu ind i en ny fase, når forundersøgelsen bliver offentliggjort om forhåbentlig ikke så længe. Derfor er det oplagt med et skifte nu, siger Anders Kühnau.Ønsker bred debat
Michael Svane slår fast, at han vil fortsætte den linje, Kattegatkomitéen har stået for hidtil.


- Jeg er en engageret fortaler for en fast Kattegatforbindelse. Den bliver en vigtig del af vores fremtidige infrastruktur og vil være med til at binde landet sammen på en hel ny måde. Samtidig er det vigtigt at understrege, at vi ønsker en bred og nuanceret debat om forbindelsen, hvor alle forhold omkring anlæg, miljø, natur og klima indgår, siger Michael Svane og fortsætter:


- Kattegatkomitéen har et meget vigtigt arbejde i den forbindelse, som jeg glæder mig til at stå i spidsen for. Jeg ser også frem til en god og ligefrem dialog med modstandere og skeptikere. Vi skal ikke haste en beslutning igennem.Karsten Lauritzen, der træder ind i formandskabet, har siden 1. februar 2022 været branchedirektør i DI Transport.


- Hver gang vi har fået en fast forbindelse, er der blevet skabt en ny dynamik til glæde for erhvervslivet og borgerne. Det kommer også til at ske med Kattegatforbindelsen. Den vil gøre det muligt for virksomhederne at tiltrække arbejdskraft fra et meget større område. Og der vil blive sparet både tid og kræfter på transport af varer mellem landsdelene, siger Karsten Lauritzen.


Karsten Lauritzen er opmærksom på, at der er mange, som er bekymrede for en fast forbindelse over Kattegat. Derfor opfordrer han alle parter til at lytte til hinanden. Det er også afgørende at tage rimelige hensyn og bruge de teknologiske fremskridt, når man planlægger forbindelsen.Om Kattegatkomitéen:
Kattegatkomitéen blev etableret i 2008 og er en sammenslutning af politikere og interesser i det private erhvervsliv, organisationer, vidensinstitutioner med videre, der alle arbejder for en beslutning om anlæg af en fast Kattegatforbindelse til højhastighedstog og biler over Kattegat mellem Jylland og Sjælland.


Kattegatkomitéens formandskab består nu af  • Michael Svane, formand

  • Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland

  • Mads Duedahl (V), regionsrådsformand i Region Nordjylland

  • Heino Knudsen (S), regionsrådsformand i Region Sjælland

  • Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune

  • Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune

  • Karsten Lauritzen, Branchedirektør i DI Transport


Infrastruktur Navne