KTF Transmision
NYHEDER 11. MAR 2021 KL. 14:22

Modne mænd får ny start i specialkørslen

Af: Redaktionen


Chaufførskolen DEKRA har offentliggjort to solstrålehistorier om mænd som i en moden alder har fået en ny start på arbejdsmarkedet som henholdsvis handicapchauffør og flextrafikchauffør.


René


René Dominik troede, at hans alder var en hæmsko, men det forholdt sig lige omvendt. Nu er han blevet handicapchauffør hos HB-Care, hvor han hver dag hjælper handicappede medmennesker med at komme rundt.


Tidligere har han været klejnsmed, lastbil- og buschauffør – og senest ledig i to år


-Jeg har selv haft handicapkørsel i tankerne og er meget glad for, at det nu er lykkedes. Ikke to dage har været ens i de måneder, jeg har været i gang hos HB-Care. Jeg aner ikke, hvad jeg kommer ud til. Jeg ved kun, at der er mennesker, der har brug for min hjælp.


René Dominik forklarer, at køreteknikken ikke er noget problem:


-Jeg kører i en syv meter lang Mercedes Sprinter med lift og automatgear, så den kører jo næsten sig selv. Den bakketeknik, jeg i sin tid lærte i lastbil, giver mig et overskud. Tidligere har jeg også kørt en 13,7 meter lang treakslet bus rundt på Kongens Nytorv. Den her er halvt så lang, så jeg har ikke haft problemer.


 


Ali


Ali Wardeh, 65 år, var en af de uheldige, der i foråret mistede deres job, da coronaen ramte landet. Ali har haft mange år på arbejdsmarkedet, hvor han blandt andet har været selvstændig restauratør, netværksmedarbejder, tolk og til sidst mentor/familiekonsulent.


Efter samtalen med DEKRA’s medarbejder tilmeldte Ali sig kurserne, men på grund af hans ordblindhed, var han meget nervøs for, om han kunne bestå kurserne. På trods af nervøsiteten gennemførte Ali alle kurserne, og han var nu klar til at finde et job som flextrafik chauffør.


En jobsamtale hos LS Busser gik godt, og Alis drøm gik i opfyldelse; han skulle køre flextrafik.


Andreas fra LS Busser var med til at ansætte Ali, og ifølge ham var det ikke et svært valg. Han siger:


-Da vi mødte Ali for første gang, kunne vi tydeligt mærke, at han var god til mennesker. Han var stille og rolig og hvilede i sig selv. Han var en god mand, der virkelig ville det, og efter oplæringen kørte det bare. Ali er mødestabil, pligtopfyldende og vellidt, og derfor var det heller ikke en svær beslutning at tilbyde Ali en stor bil.


 


Kilde: DEKRA


.


Flextrafik Mobilitet