KTF Transmision
NYHEDER 31. AUG 2022 KL. 21:00

Nu lægges de første letbaneskinner i Glostrup

Af: Redaktionen


I 2025 vil Hovedstadens Letbane tilbyde passagererne en grøn, hurtig og let rejsemulighed på strækningen mellem Ishøj og Lyngby. Lige nu fylder det omfattende anlægsarbejde godt op i gadebilledet.


Metalblandingen termit, der bruges til at svejse letbanens skinner sammen med, har en temperatur på ikke mindre end 3500 grader celsius. Svejsearbejdet sker tæt ved krydset mellem Jyllingevej og Nordre Ringvej i Glostrup Kommune, hvor entreprenøren Siemens-Aarsleff Rail har svejset og er i gang med at udlægge de første få meter af de mange kilometer skinner, som fra 2025 skal være spor for Hovedstadens Letbane.Når der er lagt færdige spor og opsat master med køretråd fra Letbanens Kontrol- og vedligeholdelsescenter på grænsen mellem Glostrup og Rødovre i nord og Glostrup Station i syd, vil der nemlig stå en reduceret udgave af den færdige letbane klar. Den skal bruges til de første prøvekørsler ude på strækningen, teste signaler i vejkryds og finpudse hele systemet.


 


Siemens-Aarsleff Rail, der skal lægge skinnerne på letbanestrækningen, har tyvstartet på opgaven ved at bygge sporene på ranger- og testterrænet ved Hovedstadens Letbanes Kontrol- og Vedligeholdelsescenter, hvor sporopbygningen er mere kompleks og udspringer af det store sporkryds, diamanten, som fører ind og ud af området. Her er der allerede i hundredvis af meter færdigt spor, så det er garvede folk, der tager fat på opgaven.Det har været en omfattende opgave at nå frem til, at skinnelægningen kan gå i gang. Omlægningen af forsyningsledninger, vejarbejde og anlægsarbejde til baneopbygningen fylder meget i landskabet.
- Hvert af de trin, vi tager i processen, kræver, at vi og vores entreprenører planlægger og tilpasser arbejdet for at sikre den fornødne plads til at udførelsen. Fra Hovedstadens Letbanens side er vi meget tilfredse med den indsats, der er præsteret fra de involverede forsyningsselskaber, myndigheder og entreprenører. Dette har gjort det muligt at nå denne vigtige milepæl, og igangsætte Siemens-Aarsleff Rail med den efterfølgende skinnelægning. Vi og vores entreprenører kommer til at arbejde hårdt i de kommende måneder for at skabe den samme smidige overgang andre steder på strækningen og sikre en god fremdrift i projektet, siger projektdirektør for Hovedstadens Letbane, Henrik Bendsen.


Infrastruktur Letbaner/Metro