KTF Transmision
NYHEDER 9. DEC 2020 KL. 12:55

Skiftedag 13. december 2020: Togstrækningen Holstebro-Skjern får nye tog og køreplaner

Af: Redaktionen


Søndag den 13. december overtager Midttrafik og Midtjyske Jernbaner togstrækningen Holstebro- Skjern fra Arriva Tog. Overtagelsen betyder nye tog, nye køreplaner, nye priser og ekstra skift for de pendlere, der rejser videre mod Struer og Esbjerg.


Det er ikke nissen, der har været på spil, når der fra 13. december kører nye tog på togstrækningen Holstebro-Skjern. Midttrafik og Midtjyske Jernbaner overtager strækningen efter Arriva. Midtjyske Jernbaner bliver ansvarlige for den daglige drift, materiel og køreplaner. Midttrafik bliver ansvarlige for billettering, markedsføring og kundeservice.


Hvad betyder det for kunderne?


Nye tog:
Midtjyske Jernbaner overtager fire Desiro-togsæt fra DSB til strækningen Holstebro-Skjern.


Nye køreplaner:
De nye køreplaner er tæt på Arrivas nuværende plan, men når Midtjyske Jernbaner kun kører mellem Holstebro og Skjern, betyder det skift i enten Holstebro eller Skjern for de kunder, der skal videre mod Esbjerg eller Struer.


Midttrafik og Midtjyske Jernbaner anbefaler, at kunderne bruger Rejseplanen til planlægning af deres rejse.


De nye køreplaner ligger klar på midttrafik.dk nu.


Nye priser og billetter:
Pendlerkortkunder vil rejse til samme pris efter overtagelsen. Rejser man på et rejsekort, køber billet i Midttrafik app/Midttrafik webshop eller i en rejsekort billetautomat på perronen, vil rejsen på strækningen Holstebro-Skjern være til bustakst, som er en lavere pris end den, der hidtil har været gældende.


Det betyder, at billetten kun kan bruges på strækningen Holstebro-Skjern inklusiv skifte til Midttrafiks busser og strækningen Vemb – Lemvig – Thyborøn (Lemvigbanen). Skal man videre med tog mod fx Esbjerg, skal man købe en togbillet til hele strækningen, som fortsat kan købes i automaterne på stationerne.


Arrivas særlige billettilbud gælder ikke længere på strækningen fra 13. december.


Midttrafik app
I Midttrafik app kan man købe enkeltbilletter, klippekort, pendlerkort, Ungdomskort og en række særlige billetter, fx dagsbilletter til rejser med Midttrafiks busser og Midtjyske Jernbaner i hele Region Midtjylland for 99 kr.

Den særlige familiebillet til Lemvigbanen gælder fortsat kun til rejser på strækningen Vemb – Lemvig – Thyborøn.


Billetter og takster Jernbaner Trafikselskaber