NYHEDER 18. MAR 2020 KL. 21:56

Ny aftale sikrer færgependlere mellem Helsingør og Helsingborg

Af: kollektivtrafik

Transport- og Boligministeriet har indgået en aftale med Sundbusserne om, at de med et varsel på 12 timer kan genoptage sejladsen med transport af passagerer mellem Helsingør og Helsingborg. Det sker for at skabe sikkerhed for pendlerne i en situation, hvor den nuværende færgetrafik på ruten indstilles

Ikke-nødvendige udlandsrejser frarådes generelt. Det skyldes blandt andet, at der kan ske pludselige ændringer i andre landes rejserestriktioner. Men der er pendlere i både Nordsjælland og på svensk side, som hver dag er afhængige af færgetransport over Øresund. Heraf er der adskillige, som udfører vigtige opgaver i den nordsjællandske ældre- og sundhedspleje.

Med henblik på at sikre, at pendlere kan komme til og fra arbejde, har ministeriet indgået en aftale med Sundbusserne om, at de kan genoptage færgesejladsen med 12 timers varsel, hvis den nuværende færgetrafik indstilles. Aftalen gælder foreløbig i 30 dage.

Sundbusserne indstillede sejladsen 16. marts, da der stort set ikke var nogen mennesker, der ønskede at tage over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg.

 

 SENESTE NYT

NYHEDER 31. MAR 2020 KL. 10:57
Metroen åbnede i stilhed

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE