NYHEDER 11. NOV 2019 KL. 15:17

Plustur i Nordjylland er gratis året ud

Af: kollektivtrafik

Da mobilitetsselskabet NT - Nordjyllands Trafikselskab - lancerede Hovednet Vest med timedrift mellem de større byer i de vestlige kommuner (Vesthimmerland, Jammerbugt, Morsø og Thisted kommuner), blev Plustur samtidig gratis. Gratisperioden skulle efter planen udløbe 11. november, men for at få endnu flere til at prøve Plustur, har NT valgt at forlænge gratisperioden til at omfatte resten af 2019


Plustur er kort fortalt en service, hvor man kan lægge en tur med taxi til eller fra stoppestedet eller stationen. Plustur har det primære formål at øge mobiliteten for mennesker, som har langt til nærmeste knudepunkt på hovednettet. Plustur er også en ny service, som ikke normalt forbindes med traditionel kollektiv trafik, så NT har oplevet, at det har været udfordrende at få borgerne til at tage produktet til sig på lige fod med busser og tog.

- Der er ingen tvivl om, at det har været en lang sej kamp at øge kendskabet til Plustur, men med lanceringen af gratisperioden, er kendskabet øget markant. Vi ser en markant stigning i antallet af kørte ture og i antallet af unikke brugere. I juni havde vi små 500 kunder. Det tal er steget til ca. 1.400 kunder i oktober, siger Mette Henriksen, der er chef for kunder og salg hos NT.

Siden lanceringen af de gratis ture er det ugentlige antal rejser med Plustur næsten fordoblet, mens antallet af kunder er mere end fordoblet. Det er gode nyheder hos NT, som dog gerne så, at endnu flere fik øjnene op for den nye service. Det vil NT nå ved at forlænge gratiskørslen ind i julefrokostsæsonen, hvor der typisk er mange mennesker, der har behov for transport, hvor de ikke selv skal sidde bag rattet.

- Med den forlængede gratisperiode forventer vi, at vi kan øge kendskabet og nå ud til endnu flere og dermed få endnu flere til at prøve den nye service. Specielt i julefrokostsæsonen, hvor vi har mange kunder, som ellers ikke benytter den kollektive trafik og med forlængelse af gratis plustur, håber vi at ramme endnu flere af de kunder, der ellers sjældent finder vej til vores transporttilbud, siger Mette Henriksen.


Fakta om Plustur:

  • Plustur fremsøges, bestilles og forudbetales via Rejseplanen.dk  eller app'en Rejseplanen
  • Plustur er en samkørselsordning, hvilket betyder, at der kan være flere med i vognen, og at turen ofte er længere end den direkte vej fra A til B
  • Plustur kan benyttes i forbindelse med en rejse, hvor bus og tog indgår.
  • Plustur kører derfor aldrig hele vejen
  • Ved bestilling af Plustur, så fremsøges det tidspunkt, der ligger nærmest ankomsten eller afgangen med almindelig kollektiv trafik.
  • Afhentningstidspunktet for Plusturen kan variere med 15 minutter fra det oplyste tidspunkt. Afhentningen sker dog aldrig senere end, at forbindelsen til den traditionelle kollektive trafik kan nås


Interesserede kan se mere om Plustur på www.virejsersammen.dkSENESTE NYT