NYHEDER 10. MAJ 2023 KL. 14:49

Regeringen siger nej til en ekstra takstregulering i 2023

Af: Redaktionen

Trafikselskaberne får ikke deres ønske om en fremrykket prisregulering i 2023 opfyldt.


Trafikselskabernes omkostninger er steget markant på grund af stigende brændstofpriser, og færre passagerer efter Covid 19. Derfor er transportminister Thomas Danielsen blevet opfordret af selskaberne, til at fremrykke taktstigningsloftet, således at billetpriserne kan hæves allerede i maj 2023. Dette forslag afviser ministeren nu i et brev til KL og Danske Regioner.

”Reglerne for takststigningsloftet følger et fast årshjul, og regeringen er ikke indstillet på at fremrykke takststigningsloftet for 2024,” lyder det i brevet.

Afvisningen er en stor skuffelse for selskaberne, som foruden den manglende dækning i billetindtjeningen også er ramt af en underfinansiering på 1 mia. kr. som ligeledes skal findes.

”Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er skuffet,” lyder det i en skriftlig kommentar til erhvervsmediet Mobility Watch fra formand for Midttrafik og foreningen Trafikselskaberne i Danmark, Steen Vindum (V), som videre skriver:
”Dette lukker ikke det store hul, der er kommet som følge af de voldsomme prisstigninger (på brændstof red.). Konsekvensen er, at de serviceforringelser, som allerede er i gang i alle trafikselskaber, vil fortsætte.”

Transportministeren giver dog trafikselskaberne dispensation til at hæve deres kassekreditter frem til januar 2024.

Kilder: Dansk Persontransport og Mobility WatchBilletter og takster Trafikselskaber Økonomi

SENESTE NYT