NYHEDER 18. JAN 2019 KL. 10:40

Aarhus Letbane testkører atter på banen mellem Grenaa og Aarhus

Af: kollektivtrafik

Fra mandag 21. januar genoptager Aarhus Letbane testkørsler på strækningen mellem Grenaa og Aarhus. Testkørslerne skal sikre, at indkørsel til stationerne kommer til at ske smidigt og hurtigt

Testkørslerne skal bruges til at finjustere kommunikationen mellem letbanetog, signalsystem og sporskifter på stationer med krydsningsspor. Formålet er at gøre letbanetogenes indkørsel til stationerne så flydende og hurtig som muligt.

For at genere den øvrige trafik mindst muligt begynder testkørslerne klokken 19 og fortsætter frem til klokken 5 om morgenen. Når letbanetogene passerer overkørslerne, vil de kortvarigt være lukket for krydsende trafik. Under passage af et letbanetog er overkørslerne spærret for krydsende trafik med en kombination af bomme, lys og medarbejdere i gule veste.

Der testkøres på hele strækningen mellem Aarhus og Grenaa, men hovedparten af testarbejdet vil blive udført omkring krydsningsstationerne på Torsøvej i Risskov, Lystrup, Skødstrup, Hornslet, Ryomgård og Grenaa. Det sker aften og nat i perioden fra mandag 21. januar til tidligt fredag den 25. januar og igen fra mandag aften 28. januar til tidlig morgen fredag 1. februar.

Selv om testkørslerne udføres med både lav og høj hastighed, forventes de i øvrigt ikke at medføre støjgener for naboerne.

Testkørslerne er en del af arbejdet med at få godkendt letbanestrækningen mellem Grenaa og Aarhus til kørsel med passagerer.SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE