NYHEDER 7. FEB 2018 KL. 14:02

Den regionale ruteøkonomi hos FynBus er bedre end forventet

Af: kollektivtrafik

Der har i den seneste tid været en hel del skriverier om mulig nedlæggelse af busruter på baggrund af, at FynBus i november forventede et underskud på 4,7 millioner kroner. Her i begyndelsen af februar kan FynBus melde om, at der i stedet for bliver tale om et lille overskud

På baggrund af det forventede underskud begyndte FynBus i tæt dialog med ejerne - kommunerne og Region Syddanmark - at overveje, hvilke mulige konsekvenser og eventuelle modforanstaltninger underskuddet skulle udløse.

Herefter fulgte en intens debat i medierne, der i overvejende grad kom til at handle om nedlæggelse af regionale busruter - rute 110-111 og rute 920.

Nu har det vist sig, at det forventede minus på den regionale kørsel i stedet er vendt til et lille overskud.

Årsagen til det ændrede resultat er en stigning i indtægterne i 2017, samt at prognosen for den regionale ruteøkonomi i 2018 var baseret på en forkert beregning af fordelingen af indtægter mellem kommunerne og regionen.

Som følge deraf forventer FynBus ikke at skulle iværksætte de besparelser på den regionale trafik, som har været drøftet og været oppe i medierne igennem den sidste tid.

SENESTE NYT

NYHEDER 11. JAN 2019 KL. 07:00
Metroen tester nye tog

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE