NYHEDER 29. APR 2024 KL. 13:28

DSB åbner sin app for tjek ind og ud

Af: kollektivtrafik

Mandag har DSB åbnet en ny funktion i sin app, hvor man med et enkelt swipe til højre kan tjekke ind og ud af toget - eller bussen, letbanen i Aarhus og Odense - eller Metroen i Hovedstaden, for den fungerer også ger. App'en tjekker selv ud, når rejsen slutter - medmindre man vælger at gøre det selv


Med den nye funktion betaler man sin rejse via det tilknyttede betalingskort ved ”Check ud”. Der er ingen forudbetaling og prisen er den samme som på det velkendte rejsekort. Løsningen er primært skabt til togrejsende, men virker også til rejser med bus, letbane og metro.

- Med ”Check ind” gør vi det lettere at være kunde i toget, og vi giver vores kunder mulighed for at samle alle deres billetter og rejser i én app, siger Jens Visholm, der er kommerciel direktør i DSB.

Den nye Check ind-funktionalitet er en videreudvikling af DSB-app'en, som i dag står for 77 procent. DSB’s digitale salg - uanset om det er Orange-billetter, pladsbilletter, et pendlerkort eller andre former for betaling for en rejse.

Funktionen er siden januar sidste år blevet testet i et panel blandt de cirka 700.000 medlemmer af fordelsprogrammet DSB Plus. Her har over 10.000 kunder gennemført cirka 200.000 rejser ved at ”checke ind” på mobilen og også undervejs skiftet transportmiddel på tværs af tog og eksempelvis bus, metro eller letbane.

Tilbagemeldingerne fra de mange rejser, der er foretaget i Check ind-løsningen er gode. Der er taget godt imod muligheden for at afregne undervejs efter rejsens længde, og nu kan alle altså stige på den nye løsning i DSB app'en.

- Det har været vigtigt for os at have kundernes erfaringer med i udviklingen af ”Check ind”, så den er enkel at bruge. Vi vil fortsat arbejde med at udvikle vores app, og vi stræber efter, at det skal være så nemt og bekvemt som muligt at være kunde, når man er på farten, siger Jens Visholm.


Brug af ”Check ind” giver også mulighed for at samle point på togrejsen og veksle til køb i en af DSB’s mange 7-Eleven butikker.


Sådan får man ”Check ind” i DSB appen:

  • DSB-app'en kan downloades i App Store og Android Market
  • Har man allerede DSB-app'en, skal man logge ind på ens DSB-profil eller oprette en profil, herefter tryk man på ”Kom godt i gang” under Check ind på startsiden. Herefter går en guide i gang med at lede en videre - blandt andet med en kort videoguide


Fakta om brugen af app'en:

  • Når man åbner Check ind-funktionen i DSB-app'en, så søger app'en efter den nærmeste togstation, metrostation, bus- eller letbanestoppested, så man kan vælge den strækning eller linje, rejsen foregår ved. Når man tjekker ud, så stopper app'en med at følge dig.
  • Hvis man skifter strækning eller transportmiddel, skal man blot checke ind på ny i app'en
  • Prisen svarer til den samme som for et personligt rejsekort, hvis man er ung mellem 18 og 25 år, voksen eller pensionist over 67 år. Man får også tidsrabat, når man rejser uden for myldretiden, og optjener mængderabat, hvis man rejser vest for Storebælt
  • Man optjener automatisk point i DSB Plus, når man rejser med tog

 Billetter og takster It og teknologi Mobilitet