NYHEDER 1. APR 2019 KL. 14:01

Første etape af Plusbusrute i Aalborg skydes i gang på torsdag

Af: kollektivtrafik

Første etape af Plusbusrute i Aalborg skydes i gang på torsdag

Etableringen af den nye Plusbusrute i Aalborg går snart i gang. Første etape af anlægsarbejdet, der indebærer en større omlægning af kørebane og fortov på en 12 kilometer lang strækning, skal udføres af entreprenørvirksomheden Arkil, der har hovedsæde i Sønderjylland

Aalborg Plusbus, der også er kendt som BRT, skal fra 2023 køre fra Væddeløbsbanen gennem Aalborg midtby til det nye universitetshospital, der er ved at blive bygget øst for Aalborg på den ande side af Aalborg Universitet. 

Det store anlægsprojekt løber over en periode på fire år, hvor der anlægges knap 12 kilometer busspor og 22 stationer tværs gennem Aalborg. Bustracéet er opdelt i 14 anlægsetaper og derudover kommer omdannelsen af 10 stationsforpladser.

Mandag begyndte de indledende forberedelser til anlægsarbejdet på Skydebanevej, som bliver den første anlægsetape, der skydes i gang på Plusbus projektet. 

- Vi glæder os meget til samarbejdet med Arkil, som får en vigtig rolle i forhold til at gennemføre anlægsarbejderne i tæt dialog med borgerne. De har den rigtige erfaring til at løfte en opgave i den størrelsesorden og god forståelse for, at arbejdet skal foregå i en stor by, som samtidig skal fungere, siger Helle Bøhl-Møller, der er projektchef for BRT sekretariatet i Aalborg Kommune. 

Ommøblering af vejbanen
Arkil er sammen med i alt seks entreprenører prækvalificeret til at byde på anlægsarbejdet og har nu vundet den første etape.

- Projektet indebærer en ombygning af tværprofilet af vejen. Fortovet skal gøres smallere, så der kan etableres cykelsti i begge sider, og der etableres en overkørbar midterrabat med brosten. Herudover kommer skilte, afvandingsarbejde, brolægning og plantebede, siger Arkil’s afdelingschef i Aalborg, René Hald, om Arkil’s andel af anlægsprojektet, der i første etape omfatter en vejstrækning på 550 meter.

- Det bliver spændende at være med til at løfte et højt profileret projekt som dette, der skal være med til at binde Aalborg bedre sammen. Det har stor betydning for Aalborg, og samtidig får vi nu de første erfaringer med anlægsarbejdet på strækningen, siger René Hald. 

Første spadestik på Skydebanevej
Torsdag 4. april tages det første spadestik i det store anlægsprojekt, og Aalborg Kommune inviterer i den forbindelse Aalborgs borgere til et arrangement på Skydebanevej ved Vestre Fjordpark mellem klokken 14-16.

Fakta om Aalborgs Kommende Plusbus:
Plusbus får 22 stationer fra Væddeløbsbanen i vest til Nyt Aalborg Universitetshospital i øst
Plusbus har sin egen kørebane og har altid prioritet i vejkryds, så hele ruten tager kun ca. 30 minutter at køre
Plusbusserne har plads til mellem 150-200 personer
Der bliver ca. 7,5 minutter mellem busserne
Plusbusserne er op til 25 meter lange
Plusbussen er en miljøvenlig transportform
Plusbus-forbindelsen forventes at åbne i 2023SENESTE NYT

SENESTE PUBLIKATIONSLISTE