NYHEDER 6. MAR 2023 KL. 10:34

Lufthavn får ny direktør med piloterfaring og eget fly

Af: kollektivtrafik

Aarhus Airport får fra første april en ny administrerende direktør med piloterfaring. Det er 45-årige Lotta Sandsgaard, sm fremover får ansvaret for at løfte lufthavnen ind i den næste vækstfase


Lotta Sandsgaard skal som ny direktør stå i spidsen for at realisere lufthavnens vækststrategi, hvor ambitionen er at løfte passagertallet til 1,5 millioner rejsende inden udgangen af 2029. Hun kommer med knap 20 års ledelseserfaring fra kommunalt regi og er samtidig på hjemmebane i lufthavnsbranchen.

- Vi har ledt efter en erfaren leder med de rette kompetencer til at favne mange faggrupper og interessenter i en kompleks virksomhed. Lotta kommer med et stærkt blik på fremtiden kombineret med en åbenlys appetit på at skabe resultater. At hun samtidig har dyb indsigt i og en passioneret interesse for luftfart er en drømmesituation, vi ikke kunne have forudset. Bestyrelsen overlader trygt styrepinden til Lotta, og vi ser meget frem til samarbejdet, siger Lars Dige Knudsen, der er bestyrelsesformand i Aarhus Airport.

 

45-årige Lotta Sandsgaard overtager styrepinden i Aarhus Airport   lørdag 1. april. (Foto: Kirsten Adler)

 

 

Lotta Sandsgaard sidder i dag i en stilling som teknik- og miljøchef i Silkeborg Kommune. Tidligere har hun blandt andet bestredet lederposter i Norddjurs Kommune som miljø- og kulturdirektør og chefposter på teknik- og miljøområdet i både Norddjurs Kommune og Herning Kommune. Dertil er hun bestyrelsesformand i Herning Lufthavn I/S. På toppen af det er hun uddannet erhvervspilot og flyveinstruktør og er kommet i Aarhus Airport igennem en årrække.

- Servicen har altid været enestående i lufthavnen, uanset om jeg er kommet som gæst i terminalen eller som pilot på havnekontoret. Oplevelsen af høj kvalitet og varm service til alle, glæder jeg mig til at fastholde og udvikle sammen med de mange dygtige og engagerede medarbejdere og ledere i Aarhus Airport, siger Lotta Sandsgaard og fortsætter:

- Min passion for luftfart bliver en stor drivkraft i min nye rolle. Men det er de ledelsesmæssige værktøjer og den teknik- og miljøerfaring, jeg har med i bagagen, der skal bidrage til at videreudvikle kulturen i lufthavnen og skabe et solidt fundament for vækst. Dertil vil jeg trække på mine mange års erfaring med at udvikle byer, infrastrukturanlæg og organisationer og samtidig sikre en smidig drift.

Lotta Sandsgaard, der stammer fra Nordjylland, bor i dag sammen med sin mand tæt ved Grenaa. sammen med sin mand Claus. Hun har eget fly - en Rockwell Commander 114b - der har base i Aarhus Airport.Navne