KTF Transmision
NYHEDER 3. AUG 2020 KL. 10:15

Selvkørende forsøg nr. 2: Selvkørende bus er på gaden i Nordhavn

Af: Redaktionen


Selvkørende busser er fra den 3. august på gaden i Århusgade-kvarteret i Nordhavn i København. Det er teknologivirksomheden Holo, der står bag forsøget.


Det er nu lykkedes at komme i gang med det andet forsøgsprojekt i Danmark med selvkørende køretøjer. Folketinget vedtog i 2017 på ganske strenge betingelser at give mulighed for forsøgsprojekter med selvkørende køretøjer. I foråret 2020 startede det første projekt i Aalborg Øst og nu er det næste forsøgsprojekt i gang i Nordhavn i København.- Det er en festdag for os, siger Nanna May Felthaus til TV2 Lorry. Hun er projektleder i virksomheden Holo, som står bag de førerløse busser. Hun fortsætter:


- Vi skal blandt andet teste, hvordan folk interagerer med bussen, hvordan vi kan udvide ruten, og hvordan teknologien kan forbedres. Og så kommer der sikkert en masse andet undervejs.Bussen skal testes de næste to år. Bussen må højst køre 18 kilometer i timen og kan rumme 11 passagerer. Der er en operatør med på alle afgange selv om bussens drift ikke kræver en chauffør. De selvkørende busser kører på et særligt stisystem, hvor der normalt kun kører cyklister og gående. Bussen kører med passagerer cirka fire gange i timen mellem kl. 10:00 og 17:00 på alle hverdage.Det har taget to år at få alle tilladelser til forsøgsprojektet på plads.


 


It og teknologi Mobilitet