NYHEDER 4. OKT 2021 KL. 14:30

Specialkonsulent fik pris for sin forskning

Af: kollektivtrafik

Specialkonsulent fik pris for sin forskning
Niklas Christoffer Petersen (tv) får her overrakt RA’s Støttefonds Forskningspris 2021 af Lasse Repsholt

Rutebilejernes Arbejdsgiverforenings Støttefond uddelte mandag på årets Kollektiv Trafik Konference i Fredericia sin forskningspris for fjerde gang. Prisen, der hædrer akademiske arbejde og forskningsarbejde indenfor kollektiv bustrafik, gik til Niklas Christoffer Petersen, Ph.D. fra Danmarks Tekniske Universitet og specialkonsulent i Trafikselskabet Movia


Niklas Christoffer Petersen modtog prisen - RA’s Støttefonds Forskningspris 2021 - på baggrund af sin Ph.D-afhandling "Multi-model bus arrival prediction with intelligent handling of uncertainties (DTU, Januar 2021)".

Ph.D.-afhandlingen består af flere videnskabelige artikler, hvori et gennemgående tema er realtids-trafikinformation for busnetværk, estimering af rejsetider og ankomst/afgangsprognoser ved brug af nye metoder og anvendelse af store mængder data for bussernes lokation (AVL).

Fra en akademiske vinkel udvikles og tilpasses machine-learning teknikker til busankomst-problemet. Fra den ingeniørmæssige vinkel forsøges at skalere systemet til hele busnetværk og drifte det på en økonomisk og rentabel måde for trafikselskaber og operatører. Endelig ses der på integrationen af disse data til eksisterende AVL- og trafikinformations-platforme (eksempelvis Rejseplanen).

Afhandlingen præsenterer derudover også en innovativ model for estimering af skiftetider ud fra Rejsekort- og buslokations-data, hvilket kan danne basis for forbedringer af Rejseplanen og dermed for passagerernes muligheder for at rejse hurtigt og effektivt gennem det kollektive trafiksystem.

 

Om RA’s Støttefond:
Rutebilvognmændenes Arbejdsgiverforenings Støttefond (RA’s Støttefond) blev stiftet i 1998 af midler opsparet af rutebilvognmænd og har blandt andet til formål, at ”...yde støtte herunder rejselegater til forsknings- og uddannelsesprojekter af betydning for udviklingen af den kollektive trafik.”


Om forskningsprisen:
Forskningsprisen hædrer akademiske arbejde og forskningsarbejde indenfor kollektiv bustrafik, herunder f.eks. teknik, planlægning, organisation, økonomi, arbejdsforhold eller sikkerhed. Prisen uddeles hvert år i forbindelse med Kollektiv Trafik Konferencen (Kollektiv Trafik Forum og Transportøkonomiske Forening), der finder sted hvert år i starten af oktober.Mobilitet

SENESTE NYT