NYHEDER 21. SEP 2020 KL. 12:36

Transportminister sætter pligt om hjelm på elløbehjul til debat

Af: kollektivtrafik

Transportminister Benny Engelbrecht (S) har bedt Færdselsstyrelsen om at sende nye regler med krav om hjelm på elektriske løbehjul i offentlig høring. Baggrunden er, at en evaluering viser en tendens til, at der er syv gange så stor risiko for at blive involveret i en ulykke med løbehjul end med cykel


Ændringerne af bekendtgørelserne om små motoriserede køretøjer vil indføre hjelmpligt på elektrisk løbehjul, selvbalancerende køretøjer og motoriserede skateboards. Den foreslåede hjelmpligt vil også gælde for udlejningsløbehjul, og transportministeren imødeser nu en debat på baggrund af høringen.

- Der er desværre fortsat alt for mange, der kommer galt af sted på elektrisk løbehjul. Derfor ser jeg gerne, at det fremover skal være lovpligtigt at bære hjelm i forbindelse med kørslen. Jeg glæder mig til en åben debat om forslaget til de nye regler og måske også andre idéer til, hvordan vi får vendt udviklingen, siger Benny Engelbrecht.

Ministerens krav kommer i kølvandet på evalueringen af forsøgsordningerne, der blandt andet viser en tendens til, at der er syv gange så stor risiko for at blive involveret i en ulykke med løbehjul end med cykel.

- Der er efterhånden mange udlejningsløbehjul i trafikbilledet, og desværre ser vi, at de ofte bliver brugt til transport i nattelivet, hvor der også ofte er alkohol involveret. Et hjelmkrav vil i den forbindelse forhåbentlig medvirke til, at der kommer ekstra fokus på sikkerheden, lyder det fra transportministeren.

Transportministeren træffer beslutning om ikrafttrædelse og den endelige udformning af reglerne på baggrund af de indkomne høringssvar.


Interesserede kan læse mere om forslaget her:

 SENESTE NYT