NYHEDER 30. OKT 2019 KL. 17:00

Sønderjylland har fået sin første el-taxi

Af: Redaktionen

Taxavognmand Kim Petersen ser frem til at transportere sine kunder lydløst rundt i sin Tesla, og er taxien ledig og i nærheden, kan den med et tastetryk bestilles via Dantaxi’s landsdækkende app.


 
Kim Petersen er overbevist om, at el-biler er fremtiden og han mener, at taxibranchen har et medansvar for at nedbringe CO2 udslippet:

”Taxierne i Danmark forurener mindre end 1 % af den samlede bilpark, men selvfølgelig skal taxibranchen også påtage sig sit ansvar i den grønne omstilling”, påpeger Kim Petersen, og han glæder sig over, at kunderne har taget godt imod bilen: ”De fleste kunder er imponeret over accelerationen selvom nogle lige skal vænne sig til den manglende motorlyd.”

 

Taxiselskab iværksætter initiativer til at fremme den grønne omstilling
I Dantaxi, der er det taxiselskab Kim Petersen er tilsluttet, har de iværksat en række initiativer, der skal få flere vognmænd til at skifte til nul-emissions køretøjer, og det er rent faktisk lykkedes over al forventning. Det siger selskabets direktør Carsten Aastrup:

”I starten af dette år var der kun tre elbiler i Dantaxi, men med en målrettet indsats, har vi nu 46 nul-emissions taxier på gaden, og det er et tal, der vokser uge for uge. Vores vognmænd vil gerne den grønne omstilling, selvom de f.eks. oplever udfordringer med mangel på ladestandere. Et af de initiativer vi har sat i værk er, at vi har gjort det muligt for kunderne at bestille en el-taxi via vores app. Noget vores kunder benytter sig af, og har gjort os til det førende taxiselskab inden for grøn omstilling. Kunderne ønsker ikke bare transport fra a til b, men også muligheden for at tage et grønt valg, og jeg er rigtig glad for, at Sønderjylland nu er kommet med på vores danmarkskort over områder med el-taxi.”  

Telsla’en er netop indsat i driften i det sønderjyske, og har allerede kørt de første kunder. Kim Petersen, der har mærket hvordan taxibranchen har ændret sig i de senere år, ser frem til et forbedret arbejdsmiljø, og til selv at være med til at nedbringe CO2 udslippet i byerne:

”Konkurrencen i Taxibranchen er blevet hårdere, siden jeg startede for mange år siden, men jeg nyder stadig at tage på arbejde hver dag. Jeg synes, at det er vigtigt, at taxiselskaberne iværksætter initiativer der motiverer de vognmænd, som gerne vil skifte til el. Foruden at nedsætte CO2 udslippet i byerne har mit valg givet mig et bedre arbejdsmiljø. Det er mere afstressende at køre el-bil og jeg savner bestemt ikke motorens vibrationer.”SENESTE NYT